Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Τολμηρά, όχι βαρετά: Ο τρόπος να φορέσετε τα κοσμήματα

Τολμηρά, όχι βαρετά: Ο τρόπος να φορέσετε τα κοσμήματα 1

Πως θα πετύχω το mix and match, τι είναι υπερβολή και τι απαγορεύεται;
Έχουμε στην κυριολεξία χρυσούς κανόνες για τον τρόπο που θα φορέσετε τα κοσμήματά σας. Με δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, αλυσίδες, βραχιόλια και piercing αυτιών πετυχαίνει κανείς μία συμβίωση επαναστατική, κομψή και μίνιμαλ – και αυτό αρέσει!

Τα ετερώνυμα έλκονται

Στο θέμα κοσμήματα το παν είναι να δημιουργείς ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Με άλλα λόγια: Όσο πιο θηλυκό το κόσμημα τόσο πιο αθλητικό, ανδροπρεπές ή και άγριο θα είναι το υπόλοιπο outfit. Αλλιώς η όλη εμφάνιση φαίνεται βαρετή ή παλιομοδίτικη. Το ίδιο βέβαια ισχύει και ανάποδα: Όταν τα ρούχα είναι πολύ κοριτσίστικα δεν συνδυάζουμε χαριτωμένα κοσμήματα γιατί θα είναι υπερβολικά girly η όλη εμφάνιση.   

Δε φοράμε μεγάλα σκουλαρίκια με statement αλυσίδες

Τα τεράστια σκουλαρίκια δε δένουν αρμονικά με statement αλυσίδες που τραβούν την προσοχή – θα πρέπει να επιλέξει κανείς ποιο από τα δύο προτιμά. Αυτό που μπορεί να φορεθεί πάντα είναι περισσότερες λεπτές αλυσίδες σε συνδυασμό με μικρά σκουλαρίκια.

Τολμηρά, όχι βαρετά: Ο τρόπος να φορέσετε τα κοσμήματα 2

Επενδύουμε σε ποιότητα

Οι εποχές που οι γυναίκες προτιμούσαν να αγοράσουν πολλά και οικονομικά faux bijou αντί ενός αξιόλογου ακριβού κοσμήματος έχουν περάσει προ πολλού. Η τάση οδηγεί προς το υψηλής ποιότητας αληθινό κόσμημα από χρυσό που δεν χάνει την αξία του με το πέρασμα του χρόνου. Προτιμότερο είναι λοιπόν να επενδύσουμε σε λίγα αλλά διαχρονικά κοσμήματα που επιπλέον δεν χάνουν την αξία τους.

Αναμειγνύουμε με προσοχή διαφορετικά υλικά

Ο χρυσός δε φοριέται με το ασήμι: αυτός είναι ένας ξεπερασμένος από καιρό κανόνας. Τα διαφορετικά υλικά συνδυάζονται τέλεια  όταν η ποιότητα των κοσμημάτων είναι υψηλή. Ο χρυσός δεν θα πρέπει να είναι πολύ κίτρινος – καλύτερα 14 ή 18 καράτια. Επίσης οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι είτε όλες ματ ή όλες γυαλιστερές όταν φοράμε χρυσό και ασήμι μαζί.

Φοράμε τα δαχτυλίδια ασύμμετρα

Τα δαχτυλίδια είναι πιο όμορφα όταν φοριούνται με ασύμμετρο τρόπο στα δάχτυλα. Δεξιά δύο, αριστερά τρία ή δεξιά τρία, αριστερά κανένα και ούτω καθεξής. Επίσης, όταν φοράμε στο ένα χέρι δαχτυλίδι στον παράμεσο, στο άλλο χέρι ας φορέσουμε δαχτυλίδι σε άλλο δάχτυλο, π.χ. στον δείκτη, τον μέσο ή το μικρό δαχτυλάκι. 

Τολμηρά, όχι βαρετά: Ο τρόπος να φορέσετε τα κοσμήματα 3

Όταν φοράμε πολλά βραχιόλια ας αποφύγουμε τα δαχτυλίδια

Ότι ισχύει για σκουλαρίκια και αλυσίδες, αφορά και τα βραχιόλια και δαχτυλίδια. Σε όποια αρέσουν τα πολλά και μεγάλα βραχιόλια ας κάνει οικονομία στα δαχτυλίδια και το αντίθετο. Διαφορετικά το look είναι παραφορτωμένο.

Προσοχή στα μαργαριτάρια

Για να μη δημιουργήσουμε ένα παλιομοδίτικό στιλ, καλό θα είναι να αποφύγουμε να φορέσουμε σετ μαργαριταριών – δηλαδή δεν βάζουμε σκουλαρίκια με ασορτί  βραχιόλι ή κολιέ.

Σε μερικές από μας τα λεπτεπίλεπτα κοσμήματα δείχνουν υπέροχα, σε άλλες ταιριάζουν τα κάπως πιο χοντροκομμένα – brutal  κομμάτια. Προτείνουμε να υιοθετήσετε μία κριτική στάση απέναντι στον εαυτό σας, να δοκιμάσετε διάφορα κοσμήματα και να ακούσετε την εσωτερική σας φωνή. Αναρωτηθείτε αν είναι το σωστό κόσμημα για σας, ανεξάρτητα από το αν φαίνεται όμορφο φορεμένο από μια φίλη σας.

Πειραματιζόμαστε, δεν αντιγράφουμε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.