Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Πως θα βρεις το σκουφάκι που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου

Πως θα βρεις το σκουφάκι που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου 1

Σε κάθε κατσαρόλα ταιριάζει ένα καπάκι λέει η παροιμία. Αντίστοιχα σε κάθε πρόσωπο ταιριάζει άλλο σκουφί.

Όταν οι θερμοκρασίες είναι πλησίον του μηδενός, καλύτερα να μη βγαίνουμε χωρίς σκούφο από το σπίτι! Μέχρι στιγμής όμως δεν έχεις πειστεί για κάποιο σχέδιο; Τότε μάθε ότι για κάθε σχήμα προσώπου υπάρχει ταιριαστό σκουφάκι. Βρες και εσύ το δικό σου!

1. Ογκώδη σκουφάκια με φούντα για στρογγυλά πρόσωπα

Πως θα βρεις το σκουφάκι που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου 2

Το πρόσωπό σου έχει στρόγγυλο σχήμα, τα μάγουλά σου επίσης στρογγυλά και το πιγούνι σου μικρό; Τότε σου ταιριάζουν καλύτερα τα σκουφάκια με όγκο. Κολακευτικό είναι ένα κλασικό beanie σκουφάκι. Συμβουλή: Μη το τραβάς βαθιά πάνω από το μέτωπο, άφησέ το να προεξέχει ψηλά στο κεφάλι για να φαίνεται πιο μακρύ το πρόσωπό σου. Φέτος το χειμώνα οι τολμηρές φορούν κλασικό σκουφάκι σε έντονο χρώμα με φούντα και κερδίζουν τις εντυπώσεις! Τι να αποφύγετε: με τα στενά σκουφάκια τα στρογγυλά πρόσωπα μοιάζουν να ασφυκτιούν και φαίνονται ακόμη μεγαλύτερα.

2. Ο μπερές κολακεύει πρόσωπα με έντονες γραμμές

Οι άλλες γυναίκες σε ζηλεύουν για τα υπέροχα μήλα στα μάγουλά σου, ενώ μέτωπο και πιγούνι είναι εξίσου έντονα φαρδιά; Τότε έχεις πρόσωπο με γωνίες. Για να τις απαλύνεις λοιπόν ιδανικά είναι τα χαλαρά σκουφάκια που καλύπτουν λίγο το μέτωπο. Μία τάση που σε κολακεύει απόλυτα είναι ο πολύ μοδάτος κλασικός γαλλικός μπερές. Τι να αποφύγεις καλύτερα: Μη φοράς λεπτά, στενά σκουφάκια γιατί σκληραίνουν το πρόσωπό σου.

3. Μικρά σκουφάκια για γυναίκες με στενό πρόσωπο

Πως θα βρεις το σκουφάκι που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου 3

Τα μάγουλα σου είναι στενά και γενικά έχεις μακρόστενο κεφάλι; Σε κολακεύει το κλασικό κασκέτο ή σκουφάκι ναυτικού στυλ με γείσο μπροστά. Καλή ιδέα είναι και τα μικρά σκουφάκια με φαρδύ γύρισμα που οπτικά φαρδαίνουν το πρόσωπο. Καλύτερα να αποφύγεις τα σκουφάκια με φούντα και όσα προεξέχουν ψηλά στο κεφάλι γιατί μακραίνουν ακόμη περισσότερο τα πρόσωπο. 

4. Τα XL σκουφιά είναι τέλεια για καρδιόσχημα πρόσωπα

Αν το μέτωπό σου είναι φαρδύ και το πιγούνι στενό, τότε μιλάμε για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Σε κολακεύουν σκουφάκια που εξισορροπούν τις αναλογίες του επάνω και του κάτω μέρους του προσώπου σου. Πολύ καλά λειτουργούν οι σκούφοι αεροπορίας με έντονα καλύμματα για τα αφτιά ή και χοντροπλεγμένοι XL σκούφοι. Αν έχεις φαρδύ μέτωπο καλύτερα να αποφύγεις εφαρμοστά σκουφάκια.

5. Στα οβάλ πρόσωπα ταιριάζουν όλα τα σκουφάκια

Το οβάλ πρόσωπο θεωρείται ιδανικό, γιατί οι αναλογίες του είναι αρμονικές. Αυτό σημαίνει ότι είναι το τέλειο πρόσωπο για σκουφιά! του ταιριάζουν κυριολεκτικά τα πάντα. Μόνο κριτήριο επιλογής επομένως είναι το γούστο σου!

Τέλος μία γενική συμβουλή: ένας ακριβός σκούφος από φυσικά υλικά όπως μαλλί, μερίνο ή κασμίρ δεν είναι μόνο πιο κομψός αλλά είναι και ιδιαίτερα ζεστός ενώ δεν ηλεκτρίζονται εύκολα τα μαλλιά.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, φέτος δεν θα υποφέρεις από κρύα αφτιά το χειμώνα, γιατί υπάρχουν σκουφάκια για κάθε σχήμα προσώπου και για όλα τα γούστα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *