Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Συναγερμός! Το αγαπημένο σου πουλόβερ γέμισε κόμπους!

Συναγερμός! Το αγαπημένο σου πουλόβερ γέμισε κόμπους! 1

Γιατί τα πιο αγαπημένα και μαλακά σου χειμερινά πουλόβερ έχουν την τάση να δημιουργούν κόμπους (pilling); Τι μπορεί να βοηθήσει; Διαβάστε παρακάτω πως θα γίνουν γρήγορα ξανά σαν καινούρια!

Πως δημιουργείται το pilling;

Είναι φυσιολογικό από την τριβή σε πλυντήριο και στεγνωτήριο να ξεφεύγουν ίνες από τα ρούχα και να δημιουργούνται κόμποι. Το ίδιο συμβαίνει και με  την τριβή όταν φοράμε τα ρούχα και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τρίβονται ιδιαίτερα όσα πουλόβερ φοράς και πλένεις πιο συχνά, δηλαδή τα αγαπημένα σου.

Συναγερμός! Το αγαπημένο σου πουλόβερ γέμισε κόμπους! 2

Ποια υλικά δημιουργούν κόμπους;

Γενικά αφορά όλα τα υλικά, είτε συνθετικά ή μεικτά. Ειδικά σε φυσικά υλικά όμως δεν έχουν όλες οι ίνες το ίδιο μήκος ούτε και μεγάλη ελαστικότητα με αποτέλεσμα να σπάνε εύκολα.

Οι κόμποι μαρτυρούν πολλά και για την ποιότητα του υλικού. Για του λόγου το αληθές, το καλής ποιότητας κασμίρ υφαίνεται από πιο μακριές ίνες και δεν χνουδιάζει εύκολα, ενώ το πιο οικονομικό κασμίρ αποτελείται από κοντές ίνες που σκορπάνε γρήγορα. Συμπέρασμα: Σε κασμιρένια και λοιπά μάλλινα πουλόβερ αξίζει να επενδύσουμε σε ποιότητα.

Τι βοηθάει ενάντια στο pilling;

Το σημαντικότερο είναι να μη προσπαθείς να τραβήξεις τους μικρούς κόμπους με τα δάχτυλα! Ξέρουμε ότι είναι πειρασμός σε στιγμές που θέλεις να σκοτώσεις το χρόνο σου, όμως με τον τρόπο αυτό χαλαρώνουν κι άλλες ίνες και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Πώς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα

Μη στεναχωριέσαι, υπάρχουν λύσεις. Δοκίμασε ένα από τα παρακάτω εργαλεία:

  • Ξυράφι για χνούδια: Χρησιμοποίησε ένα κοινό ξυράφι προσεκτικά ή προμηθεύσου ένα ειδικό ξυράφι που αφαιρεί γρήγορα και χωρίς προβλήματα τους κόμπους.
  • Χτένα για κόμπους: Οι ειδικές χτένες απομακρύνουν τις σκόρπιες ίνες που έχουν δημιουργήσει κόμπους από τα πουλόβερ με φυσική ίνα.
  • Ειδικό ρολό ή βούρτσα για χνούδια: Επίσης απομακρύνουν τις ίνες πριν γίνουν κόμποι.  Aν δεν έχεις πρόχειρo ρολό ή βούρτσα χρησιμοποίησε κολλητική ταινία με προσοχή.
  • Ειδική πέτρα: Λειτουργεί όπως η ελαφρόπετρα στα πόδια. Τρίψε με την πέτρα απαλά πάνω από τους κόμπους για να τους απομακρύνεις.
Συναγερμός! Το αγαπημένο σου πουλόβερ γέμισε κόμπους! 3

Μπορείς να προλάβεις το pilling;

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία! Ξεκίνα αμέσως μετά την αγορά να περνάς πότε πότε το πουλόβερ με τη βούρτσα ή το ρολό για χνούδια. Θα αφαιρέσεις τις σκόρπιες ίνες πριν γίνουν κόμποι. 

Συμβουλές πλυσίματος

Το πλυντήριο βοηθά στο να χαλαρώσουν οι ίνες, οπότε και εδώ μπορείς να επέμβεις:

  • Πλύνε τα πουλόβερ σου στο πρόγραμμα για ευαίσθητα στους 30 βαθμούς με λίγες στροφές στυψίματος και χωρίς να παραφορτώνεις το πλυντήριο.
  • Γύρισε τα πουλόβερ από την ανάποδη πριν το πλύσιμο
  • Χρησιμοποίησε υγρό απορρυπαντικό για λιγότερη τριβή
  • Απόφυγε το στεγνωτήριο όπως και το στύψιμο όσο μπορείς. Στέγνωσε τα πουλόβερ σου σε οριζόντια θέση στην απλώστρα.

Συγκρατήσου λοιπόν να μη τραβάς τους κόμπους με τα χέρια, πρόσεχε στο πλύσιμο και χρησιμοποίησε τα ειδικά εργαλεία για τους κόμπους για να χαίρεσαι για πολύ πολύ καιρό τα πουλόβερ σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *