Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Γιατί πρέπει πάντα μα πάντα να πλένουμε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσουμε

Γιατί πρέπει πάντα μα πάντα να πλένουμε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσουμε 1

Μόλις επέστρεψες από τα ψώνια και ήδη φοράς τα καινούρια σου ρούχα; Καλύτερα όχι! Δες παρακάτω για ποιους λόγους θα πρέπει να πλένεις πάντα τα ρούχα πριν τα φορέσεις…

Σίγουρα το έχεις κάνει και εσύ – φόρεσες ένα καινούριο φόρεμα αμέσως μετά την αγορά του χωρίς να το πλένεις πρώτα. Φυσικά μόλις αποκτήσουμε ένα ονειρεμένο κομμάτι, η πρώτη μας σκέψη είναι νε εμφανιστούμε μ’ αυτό  το συντομότερο δυνατό (γιατί σύμφωνα με την αίσθηση που μας προκαλεί το νέο απόκτημα, δεν έχουμε υπάρξει ποτέ ομορφότερες, σωστά;)

Η αιτία που επιβάλλεται το πλύσιμο πριν φορέσουμε κάποιο καινούριο ρούχο

Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται λίγη περισσότερη υπομονή αξίζει τον κόπο, ειδικά σε σχέση με καινούρια ρούχα, γιατί το να φορέσουμε ένα καινούριο ρούχο πριν το πλένουμε είναι άκρως απαγορευτικό σύμφωνα με ειδικούς κατασκευής ρούχων και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσα ρούχα έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας.

Η αιτία; Όχι μόνο τα έχουν φορέσει διάφοροι πριν από σένα μέσα σε στενάχωρα δοκιμαστήρια, αλλά επιπρόσθετα και κυρίως είναι θέμα χημικών που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια κατασκευής των ρούχων. Τα περισσότερα από τα χημικά που χρησιμοποιούνται για τη βαφή και την προετοιμασία των κλωστών είναι γνωστά για τον ερεθισμό που προκαλούν στην επιδερμίδα.

Τα μη πλυμένα ρούχα μπορεί να απειλήσουν την υγεία

Γιατί πρέπει πάντα μα πάντα να πλένουμε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσουμε 2

Επιπλέον, τα περισσότερα ρούχα ψεκάζονται τακτικά με αντι-μουχλικά σκευάσματα. Όταν λοιπόν κανείς δεν πλένει τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσει, φέρνει τακτικά την επιδερμίδα του σε επαφή με ουσίες που επιβαρύνουν την υγεία του, δεδομένου ότι τα επιτρεπόμενα όρια χρήσης φαρμάκων διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Για να αποφύγεις ερεθισμούς του δέρματος, συνιστάται από τους ειδικούς να πλένονται οπωσδήποτε όλα τα καινούρια ρούχα πριν φορεθούν (για τα εσώρουχα θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο και δε  χρειάζεται να αναφερθούμε). Εξαίρεση αποτελούν όσα ρούχα χρειάζονται στεγνό καθάρισμα ή είναι πανωφόρια για τα οποία αρκεί να αεριστούν καλά πριν την πρώτη χρήση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.