Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Δύο στοίβες για εύκολο ξεκαθάρισμα της ντουλάπας

Δύο στοίβες για εύκολο ξεκαθάρισμα της ντουλάπας 1

Τι λέει κορίτσια, εσείς καθαρίσατε τις ντουλάπες σας; Οι περισσότερες φαντάζομαι αξιοποιήσατε τον χρόνο της καραντίνας. Αν όχι, μάλλον ήρθε η στιγμή που επιβάλλεται να γίνει και γι’ αυτό σας δίνουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές πώς να αποχωριστείτε παλιά αγαπημένα κομμάτια.

Πιστέψτε μας, το γνωρίζουμε καλά όλες. Στεκόμαστε μπροστά στη ντουλάπα και χρονοτριβούμε ατελείωτα με τη σκέψη μήπως το συγκεκριμένο ρούχο που κρατάμε στο χέρι χρειαστεί κάπου. Ίσως αν μας καλέσουν σε γάμο αρχές Σεπτέμβρη και έχει τριανταπέντε βαθμούς θερμοκρασία ή ενδεχομένως μας καλέσουν σε εκδρομή με dresscode «φλοράλ φορεματάκι που μας στενεύει»… Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν χίλιοι λόγοι που θα θυμηθούμε για να μην αποχωριστούμε κάποιο ρούχο. Τέλος όμως! Σας προκαλούμε για ενδυματολογικό detox  και σας δίνουμε συμβουλές για να το πετύχετε.

« Μη κρατάς τίποτα στο σπίτι που να μην είναι χρήσιμο ή όμορφο»

kleiderschrank-ausmisten-bild-teaser-1

Τελικά το να αποχωριστούμε παλιά ρούχα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει. Κάντε πράξη τη φράση του διάσημου σχεδιαστή υφασμάτων και καλλιτέχνη William Morris « Να μην έχεις τίποτα στο σπίτι που δεν είναι είτε χρήσιμο είτε όμορφο.» Όταν λοιπόν κάνετε εκκαθάριση στη ντουλάπα αναρωτηθείτε αν το κάθε ένα ρούχο ξεχωριστά είναι όμορφο ή χρήσιμο. Το αγαπάτε πραγματικά; Η μήπως επικρατεί απλά ένας ανόητος συναισθηματισμός; Ή για να το πούμε αλλιώς, σας προκαλεί αισθήματα χαράς;

Μετά αναρωτηθείτε αν το φορέσατε την προηγούμενη χρονιά. Αυτές οι ερωτήσεις μας διευκολύνουμε στο να πάρουμε την απόφαση να κρατήσουμε ή να αποχωριστούμε κάποια ρούχα.

Δύο στοίβες που διευκολύνουν το ξεκαθάρισμα

Προχωράμε τώρα! Φροντίστε βέβαια να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας ώστε να απολαύσετε το ξεσκαρτάρισμα. Βάλτε μουσική, φτιάξτε καφέ και βγάλτε τα ρούχα από τη ντουλάπα ένα προς ένα. Πολλά ρούχα δε μας προβληματίζουν, ξεκάθαρα ξέρουμε ότι θα τα κρατήσουμε ή θα τα αποχωριστούμε. Για τα υπόλοιπα φτιάξτε δύο στοίβες. Μία για όσα «ίσως» κρατήσετε, για να κερδίσετε λίγο χρόνο για να πάρετε την απόφαση και μία στοίβα για όσα χρειάζονται περιποίηση. Μιλάμε εδώ για τα αγαπημένα και πολυφορεμένα κομμάτια στα οποία η φθορά είναι εμφανής. Θα κρατηθούν σίγουρα αλλά θέλουν να αφιερώσουμε λίγο χρόνο (ένα κουμπάκι εδώ, ένα ράψιμο εκεί, λίγα χνούδια παραπέρα…)

Όσο για τα ρούχα που ξεδιαλέξαμε, μπορούμε να τα χαρίσουμε σε φίλες που τους ταιριάζουν, να τα δώσουμε σε δομές όπου θα βοηθήσουν άλλους ανθρώπους ή κάποια πολύ ποιοτικά ή και επώνυμα κομμάτια να τα πουλήσουμε online σε ιστοσελίδες με ρούχα από δεύτερο χέρι και vintage κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.