Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

«Τα oversized είναι απαίσια! » Μόδα που λατρεύουν οι γυναίκες και απεχθάνονται οι άντρες

«Τα oversized είναι απαίσια! » Μόδα που λατρεύουν οι γυναίκες και απεχθάνονται οι άντρες 1

Η συγγραφέας μας έχει ένα αγαπημένο πουλόβερ για το οποίο έχει ακούσει πολλά κολακευτικά σχόλια, αλλά μόνο από γυναίκες. Πρόσφατα έμαθε από μία φίλη της και τον λόγο….

«Τί φανταστικό πουλόβερ» φώναξε η φίλη μου η Άννα ενθουσιασμένη. «Είναι ένα από εκείνα τα κομμάτια που λατρεύουν οι γυναίκες και μισούν οι άντρες» πρόσθεσε γελώντας. Πράγματι πολλές φορές άκουσα καλά λόγια για το πουλόβερ μου, μάλιστα μια δυο φορές από παντελώς ξένους. Όμως πάντα από γυναίκες συνειδητοποίησα ξαφνικά. Προσωπικά με βρίσκω ιδιαίτερα κομψή με το εν λόγω ρούχο  γιατί είναι κάπως ιδιαίτερο. Είναι στο κόκκινο του σμέουρου , με χοντρή πλέξη και είναι πολύ, μα πολύ τεράστιο.

Το βράδυ λοιπόν ρώτησα τον σύζυγό μου αν το πουλόβερ μου είναι άκομψο και η απάντησή του ήταν θα έλεγα μία ψυχρολουσία. «Τελείως άχαρο» ήταν το μόνο που είπε. Πριν όμως προλάβω να αναζητήσω δικηγόρο, το έσωσε συμπληρώνοντας γελώντας ότι «Εσύ όμως μπορείς να το αναδείξεις». Μόλις που τη γλίτωσε. «Γιατί όμως το βρίσκεις άσχημο» ξαναρώτησα απογοητευμένη καθώς ακόμη δεν μπορούσα να καταλάβω το λόγο. «Είναι υπερβολικά φαρδύ, είναι χνουδωτό και δεν καταλαβαίνω τί χρώμα είναι αυτό. Κόκκινο του σολομού είναι;» αποκρίθηκε. «Μα γιατί ποτέ δε μου το είπες;» αποφάνθηκα. «Γιατί δεν έχει σημασία» μου απάντησε και πήγε στο μπάνιο να βουρτσίσει τα δόντια του. Στο επόμενο λεπτό ήδη είχε ξεχάσει το όλο θέμα.

«Τα oversized είναι απαίσια! » Μόδα που λατρεύουν οι γυναίκες και απεχθάνονται οι άντρες 2
«Τα υπερμεγέθη ρούχα είναι γελοία»

Έλα όμως που εγώ δεν μπορούσα να το ξεχάσω. Πέρα από το γεγονός ότι το εν λόγω πουλόβερ το φορούσα μόνο όταν έλειπε ο άντρας μου, ξεκίνησα και μία έρευνα στο διαδίκτυο. Έτσι ανακάλυψα ότι 32% των ανδρών απεχθάνονται τα κολάν, ειδικά όταν αυτά είναι πολύχρωμα. Ακόμη άρχισα να ρωτάω με κάθε ευκαιρία τους άντρες στο ευρύτερο περιβάλλον μου: «Ποια ρούχα δεν σας αρέσουν καθόλου στις γυναίκες;» Οι απαντήσεις ήταν αναπάντεχες, για μένα τουλάχιστον! Πάνω από δέκα φορές μου ανέφεραν τις μπότες τύπου Ugg γιατί λέει δείχνουν χοντρό και κοντό το γυναικείο πόδι. Άλλες τόσες φορές ανέφεραν ότι μισούν τα oversized πουλόβερ. Πολλοί άνδρες δεν συμπαθούν τα πουλόβερ με χοντρή πλέξη, έμαθα στις ανεπίσημες αυτές έρευνές μου. Ένας μάλιστα ανέφερε ότι του θυμίζουν μια παλιά καθηγήτριά του από τη δεκαετία του 80.

Ακόμη ανακάλυψα ότι οι μπαλαρίνες, τα παντελόνια με μήκος  τρία τέταρτα ή επτά όγδοα δεν είναι καθόλου δημοφιλή, όπως επίσης και οι κορδέλες που προστατεύουν αφτιά και μέτωπο από το κρύο. «Δεν μου αρέσουν καθόλου όλα αυτά τα μοντέρνα μπιχλιμπίδια, ούτε και τα μεγάλα σκουλαρίκια» μου απάντησε ένας γνωστός στις άτυπες έρευνές μου. «Σε γενικές γραμμές οτιδήποτε τεράστιο το θεωρώ άσχημο. Ποιος ο λόγος να το φορέσεις;» αναρωτήθηκε με μπερδεμένο βλέμμα. «Απλά φαίνονται γελοία και ξένα πάνω σου, σαν να μην έχεις επιλέξει το κατάλληλο μέγεθος και επιπλέον καλύπτουν και τις καμπύλες.» Οφείλω να παραδεχτώ ότι ένα δίκιο το έχει, αλλά εξακολουθώ να αγαπώ το τεράστιο πουλόβερ μου και δε νομίζω να αλλάξει κάτι σ’ αυτό.

«Δεν θα ήθελα να ξέρω την άποψή τους για τη μάξι φούστα μου»

Φυσικά όλα αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις (αν και πολλές βέβαια), όμως οι απόψεις όσων αντρών ρώτησα ήταν θα έλεγα σχεδόν ταυτόσημες. Ιδιαίτερα τα oversized και τα χοντρής πλέξης ρούχα  -ειδικά όταν συνυπάρχουν και τα δύο- προκάλεσαν εκφράσεις αηδίας. Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε σε μένα αρέσουν όλα όσα φοράει ο σύζυγός μου.  Πάντως, χθες που έβαλα τη μακριά μου φούστα, είδα το βλέμμα του άντρα μου αλλά αποφάσισα να το αγνοήσω και να αποφύγω πάση θυσία το θέμα. Υποπτεύομαι ότι δεν τον ενθουσιάζει, αλλά αν δεν αναφερθούμε σ’ αυτό δεν θα το μάθω ποτέ με ακρίβεια. Επομένως ένα είναι σίγουρο, δεν θα τον ρωτήσω. Γιατί δεν θέλω να ξέρω. Γιατί και για το κόκκινο σαν σμέουρο πουλόβερ μου επί μήνες πίστευα ότι του αρέσει όσο και σε μένα. Και σίγουρα αυτό ήταν καλύτερο και για τους δυο μας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.