Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Πώς να περιποιείστε σωστά τα τζιν σας: 5 συμβουλές

Πώς να περιποιείστε σωστά τα τζιν σας: 5 συμβουλές 1

Αυτό που ισχύει γενικά στο πλύσιμο των τζιν είναι το «όσο λιγότερο τόσο καλύτερα». Όποια θέλει να χαίρεται για πολύ καιρό το ντένιμ παντελόνι της  καλά θα κάνει να προσέξει μερικές βασικές αρχές για την περιποίησή του. Σας αποκαλύπτουμε τι είναι σημαντικό στο πλύσιμο του τζιν και πως θα τα καθαρίσετε σωστά.

Παντοτινή λατρεία! Όποια προσέξει τις συμβουλές περιποίησης που ακολουθούν θα κρατήσει το τζιν της σαν καινούριο για πολύ καιρό:

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω το τζιν μου;

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταλήγει στο πλυντήριο μετά από κάθε φορά που το φοράτε. Μάλιστα το αντίθετο είναι το σωστό: Όποια θέλει να κρατήσει το τζιν της για χρόνια θα πρέπει να το πλένει στο πλυντήριο όσο το δυνατόν λιγότερο. Οι ειδικοί στα ντένιμ πάνε ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίζονται ότι δεν θα πρέπι να πλένουμε τα τζιν σχεδόν ποτέ. Η αιτία; Με πολύ συχνό πλύσιμο σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία οι βαμβακερές ίνες αλλά και το χρώμα φθείρονται πολύ και καταστρέφονται σταδιακά. Tο αποτέλεσμα: το τζιν μαζεύει και το χρώμα ξεθωριάζει.

Τι απορρυπαντικό πλυντηρίου θα πρέπει να χρησιμοποιείτε για τα τζιν;

Γενικής χρήσης, ειδικό για χρωματιστά, ειδικό για ευαίσθητα ή μαλακτικό, η επιλογές σε απορρυπαντικά είναι ατελείωτες. Στα τζιν όμως ισχύει: καλύτερα να αποφύγετε τελείως όλα τα πρόσθετα. Τα λευκαντικά στοιχεία που περιέχονται στα απορρυπαντικά ξεθωριάζουν γρήγορα τα τζιν, τα μαλακτικά καταστρέφουν τα συνθετικα΄χρώματα και ξεχειλώνουν το ύφασμα. Εν ολίγοις, τα τζιν πλένονται καλύτερα μα κεθαρό νερό και σε χαμηλή θερμοκρασία.

Πώς να περιποιείστε σωστά τα τζιν σας: 5 συμβουλές 2

Πώς να στεγνώνετε τα τζιν;

Και στο στέγνωμα το τζιν αποδεικνύεται αρκετά ευαίσθητο, επομένως το στεγνωτήριο αποκλείεται. Στεγνώστε τα στην απλώστρα στον αέρα και θυμηθείτε ότι μόλις φορεθούν παίρνουν το σχήμα του σώματος, έτσι και το σιδέρωμα είναι περιττός κόπος.

Το τζιν μετά το πλύσιμο δεν μυρίζει ωραία. Πού οφείλεται αυτό και τι μπορείτε να κάνετε.

Μόλις έχετε πλύνει το τζιν σας και πάλι βρωμάει, ενώ είστε σίγουρες ότι δεν οφείλεται στο πλυντήριο. Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι τα χημικά, δηλαδή οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται κατά το βάψιμο αντιδρούν με τα συστατικά των απορρυπαντικών και μυρίζουν μετά άσχημα. Ένας ακόμη λόγος λοιπόν να πλένετε τα τζιν σας χωρίς απορρυπαντικά. Σας δώσαμε λοιπόν τις συμβουλές μας και δεν έχετε παρά να τις υιοθετήσετε! Ακόμη και αν σας ξενίζουν και είστε από αυτές που θέλουν να μοσχοβολάει το ρούχο απορρυπαντικό μετά το πλύσιμο, σκεφτείτε το και αποφασίστε έστω κάποιες φορές να κάνετε τον συμβιβασμό. Εξάλλου, πρέπει να παραδεχτούμε – αν όχι για χάρη του λατρεμένου μας τζιν , τότε τουλάχιστον για περιβαλλοντικούς λόγους – ότι συχνά τα ρούχα μας καταλήγουν στα άπλυτα ελαφρά τη καρδία ενώ θα μπορούσαν να ξαναφορεθούν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.