Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Μαλλιά χωρίς όγκο αντί τέλειου χτενίσματος; Τα 3 λάθη που κάνουμε στο πιστολάκι

Μαλλιά χωρίς όγκο αντί τέλειου χτενίσματος; Τα 3 λάθη που κάνουμε στο πιστολάκι 1

Μόλις αφιερώσαμε μία ώρα για να κάνουμε πιστολάκι τα μαλλιά μας και μόλις βγαίνουμε έξω αντιλαμβανόμαστε ότι όλος ο κόπος πήγε στράφι. Τα μαλλιά μας «πετάνε» προς όλες τις κατευθύνσεις, κάνουν γενικά ότι τους αρέσει και δε φαίνεται πραγματικά τίποτα από το τέλειο χτένισμα που είχαμε δημιουργήσει.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στο κεφάλι μας όταν επισκεπτόμαστε τον κομμωτή της εμπιστοσύνης μας. το χτένισμα μπορεί να κρατήσει και εβδομάδα ακόμη ενώ ακόμη και ο βροχερός καιρός δεν τα επηρεάζει.

Τι όμως κάνουν οι επαγγελματίες διαφορετικό από εμάς; Ρωτήσαμε κάποιους και σας ενημερώνουμε!

Χτένισμα με πιστολάκι: τα λάθη που κάνουμε όλες μας

Οι περισσότερες κάνουμε το πρώτο λάθος πριν ακόμη ξεκινήσουμε καλά καλά να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας. Γιατί το κάθε προϊόν περιποίησης και styling μαλλιών πρέπει να εφαρμόζεται με συγκεκριμένο τρόπο. Σημαντική βέβαια είναι και η σωστή τεχνική. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα πιο συχνά λάθη και με ποιες κινήσεις θα πετύχουμε περισσότερο όγκο και κράτημα στα χτενίσματά μας.

Μαλλιά χωρίς όγκο αντί τέλειου χτενίσματος; Τα 3 λάθη που κάνουμε στο πιστολάκι 2

Λάθος 1ο: Λάθος χρήση προϊόντων

Όσα προϊόντα προσφέρουν ενυδάτωση και γυαλάδα στα μαλλιά μας δεν εφαρμόζονται στις ρίζες αλλά μόνο στα μήκη και τις άκρες. Για όγκο και κράτημα μπορούμε να εφαρμόσουμε στις ρίζες κάποιο saltspray (σπρέι που περιέχει αλάτι και κρατάει ξηρή τη ρίζα). Στο μήκος της τρίχας και τι ς άκρες εφαρμόζουμε κάποιο ενυδατικό προϊόν ή προστατευτικό λαδάκι καθώς και κάτι για να δώσει μεγαλύτερο κράτημα στο χτένισμά μας. Μπορούμε άνετα να αναμείξουμε τα δύο προϊόντα για ευκολότερη εφαρμογή.

Λάθος 2ο: Δε στεγνώνουμε τα μαλλιά με γνώμονα τη χωρίστρα

Κατά το πρώτο στέγνωμα της ρίζας φροντίζουμε να κρατάμε το πιστολάκι πάντα με φορά αντίθετη προς τη χωρίστρα μας και όσο το δυνατόν πιο ανακατεμένα για να δώσουμε περισσότερο όγκο. Αντίθεα όταν φτάσουμε στα μήκη κρατάμε το πιστολάκι  με τη φορά που πέφτουν τα μαλλιά μας. ο πιστολάκι πρέπει να κοιτάει από πάνω προς τις άκρες για να λειαίνει και να μην αγριεύει τις στοιβάδες κερατίνης. Αν εκτός από ίσιωμα σκοπεύουμε να δώσουμε και κάποια άλλη φόρμα ( μπούκλες, κυματισμούς κτλ) με τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχουν στεγνώσει τα μαλλιά μας κατά 90%, ώστε το υπόλοιπο 10% να γίνει με βούρτσα, σίδερο κτλ.

Λάθος 3ο: Περιορισμένος χρόνος για να κρυώσουν

Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στα μαλλιά μας χρόνο να κρυώσουν καλά για να μπορέσουν να δεχτούν τη νέα φόρμα που τους δίνουμε. Όταν για παράδειγμα κάνουμε μπούκλες, αφού τις δημιουργήσουμε με τη βούρτσα πρέπει μία μία να τις τυλίγουμε στα δάχτυλα και να τις στερεώνουμε με κλιπ μέχρι να κρυώσουν καλά. Είναι φυσικό φαινόμενο η υγρασία σε συνδυασμό με θερμότητα να μετατρέπεται σε ατμό, ο οποίος ως γνωστόν βαραίνει τα μαλλιά και καταστρέφει το χτένισμα. Ας μη βιαστούμε λοιπόν  στο σημείο αυτό, ώστε σε συνδυασμό με λίγη λακ που θα προσθέσουμε στο τέλος να απολαύσουμε για πολλές μέρες το αποτέλεσμα των κόπων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.