Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Πως θα αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν μόνα τους χωρίς να φαίνονται απεριποίητα

Πως θα αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν μόνα τους χωρίς να φαίνονται απεριποίητα 1

Η καραντίνα είχε το καλό ότι μας έκανε να ανακαλύψουμε την ικανότητα αυτό-περιποίησης. Εξάλλου σπάνια είχαμε τόσο χρόνο ή και την ανάγκη ακόμη θα λέγαμε να φροντίσουμε με προσοχή των εαυτό μας. Κοντά σε μέρες χωρίς μακιγιάζ και σε πιο αραιό λούσιμο, διάλλειμα έκανα και πολλά προϊόντα styling. Όσες έστειλαν σε απομόνωση σεσουάρ, βούρτσες και σίδερα ισιώματος κατάλαβαν ότι τα μαλλιά συμπεριφέρονται διαφορετικά από άλλες φορές και μάλιστα συχνά είναι πιο άγρια θα λέγαμε.

Πως μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν στον αέρα χωρίς μετά να θυμίζουν «φωλιά πουλιού»; Τρία πράγματα πρέπει να προσέχουμε για να συνεχίσουμε να τα προστατεύουμε από τη θερμότητα των σεσουάρ κτλ.

3 Συμβουλές για όμορφα μαλλιά χωρίς τεχνητό styling

1. Πριν το λούσιμο

Μπορεί να σας φανεί ασυνήθιστο και να χρειαστεί να τροποποιήστε την καθιερωμένη ρουτίνα λουσίματος, όμως όποια θέλει να αφήσει τα μαλλιά της να στεγνώσουν στον αέρα χωρίς να αγριέψουν θα πρέπει να ξεκινήσει το “styling” ακόμη πριν το λούσιμο, δηλαδή να καθορίσει τη χωρίστρα της. Εφαρμόζουμε σταδιακά σαμπουάν και μαλακτική στη θέση που είναι τα μαλλιά χωρίς να χαλάμε τη χωρίστρα. Έτσι τα μαλλιά δέχονται περιποίηση στη σωστή τους ήδη θέση και παραμένουν και μετά το λούσιμο απαλά και στην αρχική φόρμα. Εννοείται ότι χτενίζουμε στο ντούζ όταν φοράμε τη μαλακτική  και ποτέ μετά. Ξεπλένουμε απαλά και θυμόμαστε τη νούμερο δύο συμβουλή!

2. Μετά το ντούζ κρατήστε μακριά την πετσέτα

0d9519b3a8533f7b54aa44d59dda12cf

Το κλειδί για αποφυγή φριζαρίσματος και ανεξέλεγκτης τρίχας: Αποχωριστείτε την πετσέτα! Αν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά αφήστε τα το δυνατόν ανέγγιχτα μετά το λούσιμο για να παραμείνει λεία η επιφάνεια της τρίχας. Απλά πιέστε ελαφρά με το χέρι τα μαλλιά -πάντα με τη φορά της τρίχας και χωρίς να στριφογυρίσετε- για να στραγγίσει η υπερβολική υγρασία. Ακουμπήστε απλά στους ώμους σας μία πετσέτα για να απορροφάει την παραπανίσια υγρασία χωρίς όμως να τρίψετε καθόλου τα μαλλιά σας με αυτήν.

3. Τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Αφήνοντας τα μαλλιά σας να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο θα διαπιστώσετε μία κυρίως διαφορά σε σχέση με τα μαλλιά μετά από πιστολάκι. Θα φανεί η φυσικη δομή της τρίχας. Όποια έχει από φυσικού της ίσια μαλλιά θα χαρεί με τις λαμπερές άκρες, όποια έχει φυσικά σπαστά ή με μπούκλες μαλλία θα πρέπει να συνηθίσει ξανά τον όγκο. Η νέα κόμμωση στον φυσικό αέρα μπορεί δηλαδή να κρύβει εκπλήξεις.

Για το διάστημα που θα προτιμήσετε τη φυσική εμφάνιση της τρίχας σας χωρίς χρήση σεσουάρ κ.α. βοηθητικών εργαλείων προτείνουμε να επενδύσετε στα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Οι κυρίες με ίσια μαλλιά μπορούν να πάρουν κάποιο σπρέι όγκου, ενώ οι κυρίες με σπαστά μαλλιά μπορούν να τα υποστηρίξουν  με έναν ειδικό αφρό για μπούκλες.

Τέλος, Όσες θέλουν να μεταμορφώσουν τα ίσια μαλλιά τους σε μπούκλες χωρίς θερμότητα, ας θυμηθούν παλιέ καλές τεχνικές, όπως πλεξούδες τη νύχτα ή τύλιγμα… Το διάστημα που θα αποφύγετε το ίσιωμα και τα σεσουάρ γενικότερα χαρείτε το με πειραματισμούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *