Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

7 Κανόνες για να ανταπεξέρχεσαι στις υποχρεώσεις χωρίς στρες

7 Κανόνες για να ανταπεξέρχεσαι στις υποχρεώσεις χωρίς στρες 1

1. Να καταπιείς τον βάτραχο πρώτο!

Ανήκεις στους αιώνια αναβλητικούς; Τότε γνωρίζεις καλά εκείνη τη μια δυσάρεστη υποχρέωση που συνεχώς αναβάλλεις μέχρι το σημείο να σου δημιουργεί  άγρυπνες νύχτες. Αυτή λοιπόν τη δύσκολη υποχρέωση οι γκουρού της οργάνωσης την ονομάζουν «the frog» και συμβουλεύουν να τον καταπίνουμε πρώτο. Όποιος την διεκπεραιώνει πρώτη πρώτη το πρωί,  αποφεύγει πολύ στρες και νιώθει ικανοποίηση με τον εαυτό του σε όλη τη διάρκεια ης μέρας. Καλό μου ακούγεται…

2. Ξέχνα το τέλεια νοικοκυρεμένο σπίτι

Πρόσφατα μία φίλη με κορόιδεψε γιατί μπήκα στη διαδικασία να απολογηθώ επειδή δεν είχα σκουπίσει και υπήρχαν αποξηραμένα φύλα από μία ανθοδέσμη στο τραπέζι του σαλονιού. Μετά βέβαια μου είπε κάτι πολύ έξυπνο: « Όλες οι ιδέες μας περί τέλειου νοικοκυριού και σωστής μητέρας προέρχονται από την εποχή που οι γυναίκες δεν εργαζόταν εκτός σπιτιού. Προσαρμόσου στην εποχή μας και μη νιώθεις ενοχές.» ήταν η συμβουλή της και έχει απόλυτο δίκιο. Ακόμη και αν το γνωρίζουμε όλες μας, έχουμε την τάση να το ξεχνάμε συνεχώς.

3. Μην εργάζεσαι ενάντια στον χαρακτήρα σου

womanthinkingworrying640440-1

Είσαι μανιακή με τις λίστες; Κάνε λίστες! Είσαι η βασίλισσα του χάους; Εμπιστεύσου τις παρορμήσεις σου! Κάποια πολύ επιτυχημένη γνωστή μου, ελεύθερη επαγγελματίας, μου εμπιστεύτηκε ότι δουλεύει τη νύχτα και αράζει στη διάρκεια της ημέρας. «Πάντα», μου είπε «γιατί έτσι είμαι εγώ και δε μπορώ να λειτουργήσω αλλιώς». Ακόμη και αν οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το πρωινό είναι η πιο αποδοτική ώρα της ημέρας αφού είμαστε γεμάτες ενέργεια, με εμπνέει πολύ η ιδέα του να δείχνουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

4. Σταμάτα να γκρινιάζεις

Ξοδεύουμε αδικαιολόγητα πολύ χρόνο και ενέργεια με το να γκρινιάζουμε για τους άλλους, τον εαυτό μας, τις καταστάσεις γύρω μας… Αρκούν τρεις μόνο εβδομάδες αποχής από τη γκρίνια για να αλλάξουμε μακροπρόθεσμα το σκεπτικό μας και να αξιοποιούμε πιο εποικοδομητικά την ενέργειά μας. Τόσο λίγο χρόνο χρειάζεται ο άνθρωπος για να αλλάξει τρόπο σκέψης.

5. Τεμπέλιασε χωρίς ενδοιασμούς

Ένα πράγμα που έμαθα από τη μητέρα μου; Έμαθα ότι κάθε πράγμα έχει την ώρα του! Κάθε μέρα μετά το φαγητό ξάπλωνε πάντα μα πάντα για λίγη ώρα στον καναπέ και μετά έπινε με ησυχία τον καφέ της. Μιας λοιπόν και δε γνωρίζω κανέναν άλλο άνθρωπο που να προλαβαίνει όσα προλάβαινε η μητέρα μου που μεγάλωσε τέσσερα παιδιά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να χαλαλίζω στον εαυτό μου αυτή τη μισή ώρα κάθε μέρα χωρίς ενδοιασμούς.

6. Τρία – δύο – ένα και ξεκινάμε

Και φυσικά υπάρχουν εκείνες οι συμβουλές των ειδικών που μου ακούγονται πολύ αποτελεσματικές. Η αγαπημένη μου ανάμεσά τους; Το  3 – 2- 1- φύγαμε! Με άλλα λόγια, αντί να σκεφτόμαστε διαρκώς τι θα κάνουμε, πότε, πως και σε ποιο χρόνο και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, απλά ξεκινάμε. Τρία – δύο – ένα, φύγαμε και αμέσως έχουμε διαγράψει μία τουλάχιστον εκκρεμότητα από τη λίστα μας, ακόμη και αν ήταν κάτι ασήμαντο έχει γίνει και δε μας απασχολεί πια.

7. Να γιορτάζουμε τα θετικά όσο θρηνούμε τα αρνητικά

Αν χάσεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για οποιοδήποτε λόγο βγαίνεις εκτός εαυτού; Ε, προσπάθησε λοιπόν να εκραγείς εξίσου (από χαρά βέβαια αυτή τη φορά)  όταν κερδίζεις ένα αντίστοιχο ποσό ας πούμε ως επίδομα Χριστουγέννων ή κάποια άλλη ευπρόσδεκτη ένεση ρευστού. Μία εκδηλωτική έκφραση χαράς μας δίνει σημαντική ώθηση και ενέργεια για την επόμενη υποχρέωσή μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *