Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Λευκά δόντια χωρίς λεύκανση; Συμβουλές από οδοντίατρους

Λευκά δόντια χωρίς λεύκανση; Συμβουλές από οδοντίατρους 1

Λένε ότι ένα χαμόγελα λέει περισσότερα από χίλιες λέξεις. Δεν απορούμε λοιπόν που τα λευκά δόντια θεωρούνται ελκυστικά και για το λόγο αυτό τα επιθυμούν όλες διακαώς. Με όλους τους πειρασμούς ου καραδοκούν εκεί έξω δεν είναι όμως εύκολο να διατηρήσουμε τα δόντια μας λευκά ακόμη και με σχολαστική στοματική φροντίδα. Καφές, κόκκινο κρασί κτλ δυστυχώς τους αφαιρούν λάμψη.

Πριν όμως προχωρήσουμε σε ακριβές διαδικασίες λεύκανσης, ας σκεφτούμε κάποιες άλλες εναλλακτικές. Τι θα πρέπει σύμφωνα με οδοντιάτρους να προσέχουμε για να διατηρούμε τα δόντια μας λευκά; Το σημαντικότερο είναι φυσικά το συχνό βούρτσισμα (κατά προτίμηση με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα), τακτική χρήση οδοντικού νήματος και φυσικά εξαμηνιαίος έλεγχος και καθαρισμός από οδοντίατρο. Επιπρόσθετα μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

1. Τα σωστά τρόφιμα για λευκά δόντια

Υπάρχουν τρόφιμα που με τα οξέα που περιέχουν δρουν ως φυσικά λευκαντικά: Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι φράουλες και τα μήλα. Ένα τραγανό μήλο επιπλέον δρα ως φυσική οδοντόβουρτσα που απομακρύνει βακτήρια και καθαρίζει απαλά την επιφάνεια των δοντιών. Δε θα πρέπει να κρατάμε στο στόμα μας τα όξινα φρούτα περισσότερο χρόνο απ’ όσο χρειάζεται για να τα μασήσουμε γιατί διαφορετικά κάνουν ζημιά στα ούλα.

Ακόμη, το τυρί είναι καλό για υγιή δόντια, αφού συμβάλλει στην επανατροφοδότηση του σμάλτου με μεταλλικό στοιχεία και δυναμώνει τα δόντια με το ασβέστιο που περιέχει.

2. Μασάμε τσίχλα

Όποιος ρωτήσει οδοντίατρο θα του πει ότι κανονικά βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα, πράγμα δύσκολο όταν είμαστε στη δουλειά ή καθοδόν. Στις περιπτώσεις αυτές οδοντίατροι συνιστούν τσίχλα χωρίς ζάχαρη για να απομακρύνουμε υπολείμματα τροφών. Επιπρόσθετα, το μάσημα τσίχλας ενεργοποιεί την έκκριση σάλιου που με τη σειρά του θρέφει το σμάλτο.

3. Νέες συνήθειες στο βούρτσισμα

Η οδοντόκρεμα δεν υπάρχει μόνο για να καθαρίζει τα δόντια από υπολείμματα τροφών αλλά και για να δυναμώνει το σμάλτο. Γι’ αυτό προσέξτε να περιέχει φθόριο. Για να δράσει το φθόριο, δεν πρέπει να ξεπλένουμε αμέσως το στόμα μας μετά το βούρτσισμα, καλό θα είναι να το αφήνουμε λίγο να δράσει. επίσης, το βούρτσισμα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα απομακρύνει έως 70% περισσότερη πλάκα και επομένως και δυσχρωμίες.

4. Ξεπλένουμε το στόμα

Όποια θέλει να έχει λευκά δόντια ας ακολουθήσει την εξής συμβουλή: Μετά από κάθε γεύμα βοηθάει πολύ να πίνουμε ένα ποτήρι νερό, ώστε απλά να ξεπλένουμε υπολείμματα και βακτήρια. Όποια θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα, ας υιοθετήσει τη συνήθεια οπαδών της ayurveda και ας κάνει στοματικές πλύσεις με έλαια. Είναι χρονοβόρα διαδικασία και γι’ αυτό προσφέρεται για πρωί ή βράδυ, ενεργοποιεί την έκκριση περισσότερου σάλιου και εγκλωβίζει βακτήρια και άλλα βλαβερά στοιχεία που στο τέλος απλά τα φτύνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.