Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Λευκό ανδρόγυνο κουστούμι – το μήνυμα πίσω από την εμφάνιση της Kamala Harris

cover-2-4

Η Kamala Harris  έγραψε ιστορία. Πρώτη γυναίκα και πρώτη αφροαμερικανή γυναίκα που εκλέχθηκε από τον αμερικανικό λαό αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Μία ιστορική στιγμή που η 56χρονη γιόρτασε με μία εξίσου ιστορική ομιλία. Το Σάββατο βράδυ (τοπική ώρα) η Kamala Harris με τον μέλλοντα πρόεδρο Joe Bidden εμφανίστηκαν στο πλήθος που τους αποθέωνα στο Wilmington (Delaware) και αξιοποίησε το χρόνο για να δώσει θάρρος σε νέες γυναίκες και κορίτσια σε ολόκληρη τη χώρα. Τους φώναξε λοιπόν: «Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, αλλά δε θα είμαι η τελευταία, γιατί κάθε μικρό κορίτσι που παρακολουθεί σήμερα το βράδυ, βλέπει ότι αυτή είναι μια χώρα πολλών ευκαιριών»… ανατριχίλα σκέτη…

Kamala Harris: το μήνυμα πίσω από το λευκό κουστούμι της

Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι το styling μιας πολιτικού δεν θα έπρεπε να αποτελεί μεγάλο θέμα, μιας και θα έπρεπε να κερδίζουν την αναγνώριση με το έργο τους και όχι με την εμφάνισή τους. Εξάλλου, ούτε τα κουστούμια ή οι γραβάτες των συναδέλφων τους αποτελούν θέμα.

Γιατί όμως κάνουμε θέμα την εμφάνιση της Kamala Harris; Γιατί σε αναλογία με το μήνυμα της γυναικείας δύναμης η γερουσιαστής και πρώην νομικός επέλεξε και την εμφάνισή της. Φόρεσε λοιπόν ένα ανδρόγυνο κουστούμι – της Carolina Herrera κατά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – όπως και ένα πουκάμισο με φιόγκο της Tory Burch. Σημαντική όμως δεν είναι ούτε η γραμμή ούτε και το label των ρούχων. Σημαντικό είναι το λευκό χρώμα!

-2575-ΛΑΔΙ-8-2
Το καπιτονέ είναι η τελευταία τάση της μόδας για τον φετινό χειμώνα! Αφέσου στην άνεση και τη ζέστη του μακριού μπουφάν, με την αποσπώμενη και αυξομειούμενη κουκούλα και ανακάλυψε τις δεκάδες δυνατότητες που σου προσφέρει ?

Τιμούλα ΕΔΩ: https://bit.ly/2IzRLuE

Γιατί το λευκό θεωρείται αντιπροσωπευτικό της γυναικείας δυναμικότητας

Γιατί λευκό συγκεκριμένα; Λοιπόν, το χρώμα έχει μακρά ιστορία ανάμεσα στις υπερμάχους των δικαιωμάτων των γυναικών. Η ιστορία πάει πίσω έως τις βρετανίδες σουφραζέτες που στις αρχές του 20 αιώνα βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενες υπέρ του δικαιώματος ψήφου των γυναικών. Από τη γαλλική λέξη «suffrage» που σημαίνει δικαίωμα ψήφου εξάλλου πήραν και το όνομά τους.

Υπεύθυνη για την επιλογή χρώματος λένε ότι ήταν η Emmeline Pethick-Lawrence. Για να τονώσει το αίσθημα ομοιότητας και κοινής πορείας μεταξύ των διαμαρτυρόμενων πριν από τη διαδήλωση στο λονδρέζικο Hyde Park το 1908, όρισε ένα dresscode σε ελυκό χρώμα (για τη καθαρότητα), λιλά (για τα οσεβασμό) και πράσινο (για την ελπίδα). Οι γυναίκες ακολούθησαν την πρότασή της και εμφανιζόταν συνήθως με λευκά φορέματα και μωβ-λιλά ζώνη.

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Οι γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία έχουν το δικαίωμα της ψήφου, σε θέματα όμως ισότητας και δικαιωμάτων των γυναικών πρέπει πολλά να γίνουν ακόμη – όχι μόνο στη χώρα απ’ όπου ξεκίνησαν οι σουφραζέτες αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Το λευκό ως πολιτική τοποθέτηση

Για να εκφράσουν μία άποψη εδώ και τώρα, το λευκό χρώμα επιλέγεται από πολλές γυναίκες πολιτικούς για δημόσιες εμφανίσεις. Το 2016 η Hillary Clinton φόρεσε λευκό κουστούμι όταν εξελέγη από τους δημοκρατικούς υποψήφια πρόεδρος.

Όταν το 2019 περισσότερες γυναίκες από κάθε άλλη φορά εξελέγησαν  στη βουλη των αντιπροσώπων, πολλές γυναίκες πολιτικοί φορούσαν λευκά στην ομιλία του Ντόναλτ Τράμπ για την κατάσταση του έθνους. Μία πολιτική κίνηση που επαναλήφθηκα τον Φεβρουάριο ου 2020.

Τώρα λοιπόν το επέλεξε και η Kamala Harris. Και για να επαναλάβουμε τα ίδια της τα λόγια: δε θα είναι η τελευταία που το κάνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.