Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Ο σωστός τρόπος να συντηρήσετε τα καλλυντικά σας με τη ζέστη

Ο σωστός τρόπος να συντηρήσετε τα καλλυντικά σας με τη ζέστη 1

Προστατέψτε τα προϊόντα σας από ζέστη και ήλιο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές!

Σώστε την κολόνια σας:  άρωμα που διαρκεί

Τα αρώματα αναμφίβολα επηρεάζουν τη ζωή μας. Όμως δεν είναι μόνο οι νότες των αρωμάτων που χαρακτηρίζουν μία καλή κολόνια, σημαντική είναι και η διάρκειά της. Για να την διατηρήσετε είναι σημαντικό να τη φυλάσσετε σε δροσερό μέρος, ειδικά το καλοκαίρι.

Ιδανικά για το σκοπό αυτό είναι ένα σκοτεινό ράφι ή συρτάρι στη δροσερή κρεβατοκάμαρά σας. Πολλοί λάτρεις των ακριβών αρωμάτων έχουν την εντύπωση ότι ο χώρος του μπάνιου είναι ο πιο κατάλληλος μιας και το όμορφο άρωμά τους αφενός τον ομορφαίνει και αφετέρου είναι έτοιμο για χρήση μετά την πρωινή τους περιποίηση. Εξαιτίας όμως των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας και της υψηλής υγρασίας στην πραγματικότητα το μπάνιο είναι ο λιγότερο κατάλληλος χώρος γιατί και οι δύο αυτές συνθήκες επηρεάζουν την ποιότητα του αρώματος.

Βερνίκι νυχιών: Διατηρήστε την υγρή του μορφή

Παρόμοιες συνθήκες αποθήκευσης επιβάλλονται και για τα βερνίκια νυχιών σας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τοποθετήσετε τα χαριτωμένα μπουκαλάκια στο ψυγείο γιατί η πολύ χαμηλή αυτή θερμοκρασία μπορεί να το κάνει πολύ παχύρευστο. Aγαπημένο τους μέρος είναι η σκοτεινή σας ντουλάπα ή κάποιο συρτάρι αφού βέβαια σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά το μπουκαλάκι.

Ο τρόπος για να διατηρήσουν κραγιόν, μάσκαρα και make-up την κρεμώδη τους υφή

Ιδιαίτερη φροντίδα απαιτούν τα προϊόντα με κρεμώδη υφή, όπως make-up, κραγιόν και μάσκαρα. Ούτε και εδώ το ψυγείο είναι ο κατάλληλος χώρος φύλαξης. Το κραγιόν σας θα έχει τάση να σπάσει και η μάσκαρα θα κολλάει. Ιδανικά είναι τα αδιαφανή πλαστικά ή μεταλλικά κουτιά ή το νεσεσέρ σας.

Ένα παγωμένο δίδυμο: μολύβι ματιών και eyeliner

Eyeliner και μολύβια ματιών μπορείτε με ελαφρά καρδιά να τα βάλετε στο ψυγείο. Μάλιστα, η γραμμή που θα πετύχετε θα είναι ιδιαίτερα λεπτή αφού με την χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου θα γίνουν λίγο πιο σκληρά τα προϊόντα αυτά. Προσοχή όμως ειδικά το υγρό eyeliner καλό θα είναι να τοποθετείται μόνο λίγη ώρα πριν τη χρήση στο ψυγείο γιατί διαφορετικά μπορεί να παραγίνει παχύρευστο.

Προϊόντα σε ξηρή μορφή: compact πούδρες, ρουζ και σκιές

Εδώ ισχύει: Τα ξηρά προϊόντα αποθηκεύονται σε ξηρά μέρη. Οι υψηλές θερμοκρασίες και το άμεσο ηλιακό φως δεν επηρεάζουν αρνητικά την κοκκιώδη τους υφή. 

Μόνο ο ατμός ή η υγρασία περιβάλλοντος μπορεί να επηρεάσει την αντοχή αυτών των βοηθών ομορφιάς, σε σημείο να δημιουργηθεί κάποιες φορές μούχλα στην επιφάνειά τους. Αποφύγετε λοιπόν πάση θυσία το χώρο του μπάνιου.

Τα προϊόντα ομορφιάς και η διατήρησή τους

Γενικά λοιπόν για τα περισσότερα προϊόντα ισχύει η φύλαξή τους σε σκοτεινό και ξηρό περιβάλλον, με εξαίρεση τα eyeliner και τα μολύβια ματιών που τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες αρέσκονται για λίγη ώρα και στο ψυγείο.

Μη ξεχνάτε βέβαια ότι τα εργαλεία εφαρμογής τους όπως βουρτσάκια και πινέλα πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά  καθώς ειδικά το καλοκαίρι έρχονται συχνά σε επαφή με ιδρώτα, νεκρά κύτταρα και σκόνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.