Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Αποτρίχωση: Ποια μέθοδος είναι η ιδανική για σένα;

Αποτρίχωση: Ποια μέθοδος είναι η ιδανική για σένα; 1

Αποτρίχωση  σε πόδια, μασχάλες μπικίνι κτλ συγκεντρώσαμε τα υπέρ και τα κατά κάθε μεθόδου και σας τα παρουσιάζουμε για να βρεις την πιο βολική για σένα!

Ξυραφάκι

Η πιο κλασική μέθοδος, είναι όμως και η καλύτερη;

ΥΠΕΡ: Μέθοδος γρήγορη, οικονομική, ανώδυνη, δεν επιβαρύνει το δέρμα και δίνει λείο αποτέλεσμα.

ΚΑΤΑ: Μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού, το αποτέλεσμα δεν διαρκεί για πολύ – πράγμα εκνευριστικό ειδικά στις μελαχρινές γυναίκες, ενώ συχνά προκαλεί ερεθισμούς και σπυράκια στο δέρμα.

Συμπέρασμα: ιδανική για όσες είναι ευαίσθητες στον πόνο και δεν θέλουν να πειραματιστούν.

Κρέμα αποτρίχωσης

Αποτρίχωση χωρίς ξυράφι ή πόνο; Πολύ καλό για να είναι αληθινό!

ΥΠΕΡ: Κανένας κίνδυνος τραυματισμού, 100% ανώδυνο, καλό αποτέλεσμα εάν εφαρμοστεί σωστά και κρατάει περισσότερο από το ξυραφάκι.

ΚΑΤΑ: Μεγάλες οι πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης, ίσως δεν απομακρύνει αποτελεσματικά όλες τις τρίχες, είναι χρονοβόρα διαδικασία και μυρίζει πολύ έντονα.

Συμπέρασμα: Πολύ καλή μέθοδος εάν δεν τα καταφέρνεις με το ξυραφάκι και θέλεις μία αναίμακτη εναλλακτική. Προσοχή όμως αν έχεις γενικά ευαίσθητη επιδερμίδα. Φρόντισε να έχεις στη διάθεσή σου αρκετό χρόνο!

Αποτριχωτρικές μηχανές

Υπόσχονται ότι απομακρύνουν όχι μόνο την τρίχα άλλα και τη ρίζα ταυτόχρονα και όλα αυτά στο σπίτι. Αληθεύει;

ΥΠΕΡ: Δεν αργεί πολύ, πρέπει να υπολογίσεις μόνο το αρχικό κόστος αγοράς, το αποτέλεσμα διαρκεί σαφώς περισσότερο από το ξυραφάκι και όσο μεγαλύτερο διάστημα το χρησιμοποιείς τόσο περισσότερο καθυστερούν να βγουν οι τρίχες.

ΚΑΤΑ: Πονάει λίγο – ειδικά τις πρώτες φορές, η αγορά ενός καλού μηχανήματος μπορεί να ξεπεράσει τα 100 Ευρώ, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς από τρίχες που φυτρώνουν εσωτερικά του δέρματος.

Συμπέρασμα: Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για σένα αν εκνευρίζεσαι με το καθημερινό ξύρισμα και επιθυμείς μία λύση που κρατάει περισσότερο. Θα πρέπει όμως να είσαι λίγο ανθεκτική στον πόνο κα να κάνεις υπομονή με τρίχες που πιθανόν να μην φυτρώνουν κανονικά.

Αποτρίχωση με κερί ή ζάχαρη

Η αποτρίχωση με κερί ή ζάχαρη μπορεί να γίνει μόνο από επαγγελματία!

ΥΠΕΡ: Έχει πολύ καλό αποτέλεσμα αν τηρείς τον ενδιάμεσο χρόνο αναμονής, διαρκεί περισσότερο, το ρίσκο για σπυράκια ή τρίχες που φυτρώνουν εσωτερικά μειώνεται σε μεγάλο ποσοστό.

ΚΑΤΑ: Έχει αρκετό κόστος γιατί κάθε φορά αναζητάς επαγγελματία, μεταξύ των επισκέψεων πρέπει να ανεχτείς τις τρίχες σου έως και 4 εβδομάδες, δεν ενδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες, είναι επίπονο και μπορεί να νιώσεις άβολα με την αποτρίχωση από άλλο άτομο σε κάποιες περιοχές του σώματος.

Συμπέρασμα: Είναι τέλεια επιλογή όταν θέλεις να πας διακοπές και να μην ασχοληθείς για δύο-τρεις εβδομάδες, όμως πρέπει να αντέχεις στον πόνο.

Ταινίες κεριού

Οι έτοιμες ταινίες με κερί υπόσχονται μια οικονομική λύση για το σπίτι.

ΥΠΕΡ: Πολύ οικονομικό, έχει διάρκεια και δεν χρειάζεται να πας σε επαγγελματία.

ΚΑΤΑ: Ο πόνος παραμένει δυνατός, είναι μία ‘κολλώδης’ διαδικασία, σε μερικά σημεία του σώματος δύσκολα φτάνει κανείς μόνος του και χρειάζεται λίγο εξάσκηση.

Συμπέρασμα: Αυτή η μέθοδος χρειάζεται λίγο εξοικείωση. Αν όμως το κατέχεις, αποτελεί μια καλή και οικονομική εναλλακτική της επίσκεψης σε αισθητικό, με προϋπόθεση βέβαια πάντα να αντέχεις στον πόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.