Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

ΤΟΣΟ βλαβερά είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για την επιδερμίδα

ΤΟΣΟ βλαβερά είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για την επιδερμίδα 1

Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ έχουν σταθερή θέση στην καθημερινή μας φροντίδα ομορφιάς. Όμως πραγματικά καλά για την επιδερμίδα μας δεν είναι. Αυτό ας το γνωρίζει η καθεμιά μας!

Όλες χρησιμοποιούμε με ευκολία τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσουμε όλο το μακιγιάζ του προσώπου με μία κίνηση. Ειδικά το βράδυ όταν σερνόμαστε από κούραση είναι κάτι παραπάνω από πρακτικά. Αλλά πόσο καλά είναι στην πραγματικότητα για την επιδερμίδα μας; Εδώ και καιρό ακούμε ότι κάθε άλλο παρά καλή είναι αυτή η μέθοδος ντεμακιγιάζ για το πρόσωπό μας και τώρα γνωρίζουμε και το γιατί!

ΤΟΣΟ βλαβερά είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για την επιδερμίδα 2
4 καλοί λόγοι για να μη ξαναχρησιμοποιήσουμε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ
  1. Δεν καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Αφαιρούν μόνο ένα τμήμα του φον ντε τεντ από το πρόσωπο ενώ πάντα παραμένουν υπολείμματα που πρέπει να αφαιρεθούν με άλλο τρόπο. Με αφρό ή υγρό καθαρισμού θα καθαρίσεις σε βάθος την επιδερμίδα σου.
  2. Καταστρέφεις τις βλεφαρίδες σου. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ έχουν μία αρκετά τραχιά υφή και συχνά αναγκάζεσαι να τρίψεις αρκετά δυνατά για να φύγει η μάσκαρα. Έτσι όμως οι βλεφαρίδες σκαλώνουν στο μαντηλάκι και ξεριζώνονται.
  3. Ξηραίνουν την επιδερμίδα σου. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ περιέχουν συντηρητικά για να μη στεγνώνουν και να μη μουχλιάζουν. Είναι επομένως βλαβερά για την επιδερμίδα σου γιατί φροντίζουν να γίνεται ξηρή. Οι συνέπειες; Ερεθισμοί, κοκκινίλες και ρυτίδες.
  4. Δημιουργείς πολλά σκουπίδια. Αν αναλογιστούμε ποσά μαντηλάκια μιας χρήσεως και  πλαστικές συσκευασίες παράγουμε ανά μήνα, σίγουρα θα θελήσουμε να σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε για χάρη του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας. Υπάρχουν θαυμάσιες εναλλακτικές που είναι λιγότερο βλαβερές για το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα πλενόμενα και επαναχρησιμοποιούμενα βαμβακερά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.
Το συμπέρασμά μας

Θυμήσου: Φυσικά τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι πολύ πρακτικά αλλά με δεδομένο τα μειονεκτήματα που έχουν θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε σοβαρά πριν τη χρήση τους. Φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές που επιπρόσθετα είναι και καλύτερες για την επιδερμίδα μας γίνεται όλο και πιο εύκολο να τις βρει κανείς. Γιατί λοιπόν να μη τις προτιμήσουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.