Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

5 προτάσεις που ακούν ξανά και ξανά οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση

5 προτάσεις που ακούν ξανά και ξανά οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση 1

Η υγιής αυτοπεποίθηση γίνεται φυσικά αντιληπτή  από τους γύρω μας και συχνά προκαλεί αναπάντεχες αντιδράσεις…

Η αυτοπεποίθηση είναι προτέρημα, ειδικά αν κανείς έχει αρκετή από αυτή! Βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας, να υπερβούμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε τον κόσμο. Μας επιτρέπει να παίρνουμε αποφάσεις, να πιστεύουμε στον εαυτό μας ακόμη και στα δύσκολα, να απολαμβάνουμε και να αγαπάμε τη ζωή. Στους γύρω μας η αυτοπεποίθηση εμπνέει εμπιστοσύνη, συμπάθεια και αυθεντικότητα, κάποιες φορές όμως τους μπερδεύει, τους κάνει να νιώθουν ανασφάλεια ή και απειλή. Αυτό έχει ως συνέπεια οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση να μην ακούν μόνο καλά λόγια… Τι να κάνουμε όμως; Ευτυχώς η άδικη κριτική και η εχθρότητα δεν μπορούν να επηρεάσουν όσους έχουν αυτοπεποίθηση.

Οι 5 προτάσεις που ακούν συχνά οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση:

1. «Τι αλαζονεία είναι αυτή;»

Κάποιοι μπερδεύουν την αλαζονεία με την αυτοπεποίθηση, ε και κάποιοι την αυτοπεποίθηση με την αλαζονεία – με την πρώτη ματιά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μοιάζουν αρκετά. Όποιος όμως αφιερώσει λίγο χρόνο και διαθέτει μνήμη μεγαλύτερη από ένα χρυσόψαρο θα διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση παραδέχονται με θάρρος τα λάθη και τις αδυναμίες τους, τη στιγμή που οι αλαζόνες δεν έχουν κανένα ψεγάδι! Ενώ λοιπόν στις γυναίκες με αυτοπεποίθηση η σιγουριά πηγάζει από ειλικρίνεια  και αγάπη για τον εαυτό τους, οι αλαζόνες προσποιούνται τη σιγουριά για να προστατευτούν και να κρύψουν τις ανασφάλειες τους, γεγονός που αργά ή γρήγορα γίνεται εμφανές.

2. «Πόσο τυχερή είσαι!»

Τα άτομα με αυτοπεποίθηση συνήθως είναι ισορροπημένα και ευχαριστημένα και αυτό φαίνεται. Για κάποιους ανθρώπους είναι αδιανόητο να πιστέψουν ότι κάποιος είναι υπεύθυνος, ο ίδιος, για την ευτυχία του και αποδίδουν οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή τους στη μοίρα αποφεύγοντας έτσι ασυναίσθητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν πειράζει, οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση εξάλλου δε χρειάζονται την εξωτερική επιβεβαίωση και είναι εκ των πραγμάτων ευτυχισμένες.

5 προτάσεις που ακούν ξανά και ξανά οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση 2

3. «Δεν έχω την ίδια γνώμη»  

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση δε δέχονται άκριτα τις απόψεις των άλλων και γι’ αυτό συχνά τις κοντράρουν. Οι αντιπαραθέσεις και οι διαφορετικές απόψεις όμως ούτε τις εκπλήσσουν ούτε τις φοβίζουν, απλά τις θεωρούν μέρος της ανθρώπινης συνύπαρξης.

4. «Είσαι θεότρελη»

Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν είναι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο μοναδικά από τους άλλους, απλά τολμούν να εκδηλώσουν τη μοναδικότητά τους. Δεν προσπαθούν να αντιγράψουν άλλους ούτε και να ταιριάξουν σε κοινωνικά στερεότυπα. Αυτό είναι ο λόγος που πολλοί τους θεωρούν αντικομφορμιστές ή και τρελούς. Στην ουσία βέβαια αυτό είναι μεγάλη φιλοφρόνηση.

5. «Ευχαριστώ»

Όσοι έχουν αυτοπεποίθηση είναι σε κάποιο βαθμό και εγωιστές, εξαιτίας αυτού όμως μπορούν να προσφέρουν πολλά στους γύρω τους. Επειδή προσέχουν συνεχώς τον εαυτό τους, οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση έχουν καθαρό κεφάλι και μπορούν αφιερωθούν σε άλλους και να συμπάσχουν μαζί τους. Και όποιος νιώθει μία υγιή αγάπη για τον εαυτό του, όχι μόνο ξέρει να το εκτιμά αλλά μπορεί και να το εκφράζει πότε πότε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.