Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Προσοχή στα μαλλιά! Μπορεί να μας δείξουν χρόνια μεγαλύτερες!

Μας δείχνει ήσυχες ή άγριες, μοδάτες ή ρομαντικές, η κόμμωση έως ένα σημείο εκφράζει την προσωπικότητά μας.  Λογικό, αφού με την κόμμωση μπορούμε με τον πιο εύκολο και δραστικό τρόπο να αλλάξουμε το πώς νιώθουμε. Όπως ακριβώς μπορούμε χάρη στα μαλλιά μας να νιώσουμε ελκυστικές και δυνατές (εξάλλου και μία κακή μέρα για τα μαλλιά μας μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά όλη μέρα), έτσι ακριβώς μπορούν και κάποια «λάθη» να μας δείξουν πολύ μεγαλύτερες απ’ όσο είμαστε. Αντίστροφα βέβαια, η σωστή κόμμωση και το κατάλληλο χτένισμα μπορούν να μας χαρίσουν μερικά χρόνια νεότητας.

Τα 5 λάθη στα μαλλιά που προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μας

1. Θαμπά μαλλιά

Τα υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά αποτελούν σύμβολο νεότητας και υγείας όχι μόνο στις διαφημίσεις όπου έχουμε βαρεθεί να το λανσάρουν συνεχώς, αλλά φυσικά και στην πραγματική ζωή. αντίθετα, τα θαμπά μαλλιά δείχνουν ότι ο οργανισμός μας δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γεγονός που οπτικά μας προσθέτει χρόνια.

2. Λάθος μήκος

a33fe9d8d737a97dcc06adcf9a78bffe

Εννοείται ότι όλες αγαπάμε τις νέες τάσεις στις κομμώσεις και πριν από κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο συνήθως φωτογραφίζουμε τα πιο όμορφα στιλ. Όμως δεν έχει σημασία τόσο η μόδα, όσο το σχήμα κεφαλιού και προσώπου που καθορίζουν ποιο μήκος στα μαλλιά είναι κολακευτικό για την καθεμία. Ένας καλός κομμωτής το γνωρίζει και πρέπει να μας συμβουλεύει αναλόγως, γιατί τα πολύ κοντά μαλλιά μπορεί εύκολα να παραπέμπουν σε πιο μεγάλη ηλικία. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα μακριά μαλλιά όταν κανείς είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας και εκφράζει μία μάταιη προσκόλληση σε μία εφηβική χαίτη που έχει δυστυχώς το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

3. Εύθραυστα μαλλιά

Όποια επεξεργάζεται τα μαλλιά της πολύ συχνά με θερμότητα, βλέπε σεσουάρ, μπουκλιέρα, σίδερο ισιώματος, μακροπρόθεσμα καταστρέφει τη δομή της τρίχας. Τα μαλλιά με ψαλίδα και οι εύθραυστες άκρες φαίνονται ταλαιπωρημένες, τα μαλλιά είναι θαμπά και έτσι και πάλι αφαιρούν φρεσκάδα από την εμφάνισή μας.

4. Λάθος χωρίστρα

Έχεις επίγνωση γιατί έχεις τη χωρίστρα σου στο σημείο που την έχεις; Ίσως έχεις κάποιο ενοχλητικό σημάδι να κρύψεις και προσπαθείς να αναδείξεις το καλό σου προφίλ. Γενικά πάντως το σχήμα του προσώπου είναι αυτό που καθορίζει αν σου ταιριάζει χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι. Τα πρόσωπα με γωνίες ζητούν μία μαλακή πλαϊνή χωρίστρα, τα οβάλ πρόσωπα αντίθετα αναδεικνύονται με χωρίστρα στη μέση. Η αρμονική σύμπραξη προσώπου και μαλλιών προσθέτει φρεσκάδα και νεότητα.

5. Λάθος χρώμα

Από ξανθό σε καστανό και το αντίστροφο; Τόσο μεγάλες αλλαγές δεν είναι μόδα εδώ και πολύ καιρό και για πολύ καλό λόγο μάλιστα. Γιατί το να αλλάξει κανείς τόσο ριζικά το φυσικό του χρώμα απαιτεί έντονη χημική παρέμβαση, που βλάπτει την τρίχα και σχεδόν την καταστρέφει. Το αποτέλεσμα: Άτονα μαλλιά που είναι εύθραυστα, έχουν ψαλίδα και δεν τιθασεύονται. Προτιμότερες είναι οι φυσικές βαφές και οι ανταύγειες κοντά στο φυσικό μας χρώμα, που χαρίζουν λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.