Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Υποδήματα: Ποια είναι τα τρία πέδιλα που καλύτερα είναι να αποφεύγουμε να φοράμε σύμφωνά με ποδολόγους

COVER-7

Αναζητάτε το σωστό παπούτσι για το καλοκαίρι; Τότε σύμφωνα με ειδικούς καλά θα κάνετε να αποφύγετε τα εξής τρία δημοφιλή πέδιλα. Αν και ίσχυε και πιο πριν, το αργότερο όμως από την περσινή χρονιά κριτήριο για τη μόδα δεν αποτελεί μόνο η εμφάνιση. Όλο και περισσότερο γίνεται σημαντικός παράγοντας η πρακτική πλευρά των πραγμάτων. Η άνεση μας ενδιαφέρει πολύ και έτσι οι σχεδιαστές προσπαθούν να τα χωρέσουν όλα κάτω από ένα καπέλο… ή καλύτερα σε ένα παπούτσι.

Από πλευράς υγείας οι ποδολόγοι είναι εκείνες/οι που γνωρίζουν καλύτερα τα πρέπει και τα μη. Έτσι συζητήσαμε με κάποιες και καταλήξαμε στο ποια μοδάτα παπούτσια δεν είναι και τόσο καλά για την υγεία των ποδιών μας… και μεταξύ αυτών δυστυχώς είναι και τρία είδη που είναι από τα αγαπημένα μας…

Οι ποδολόγοι αποκαλύπτουν: Ποια παπούτσια δεν κάνουν καλό στα πόδια μας το καλοκαίρι

1. Σαγιονάρες: Καλοκαίρι χωρίς σαγιονάρες; Αδιανόητο για τις περισσότερες από εμάς. Μην αγχώνεστε όμως, δεν πρέπει να τις απαρνηθούμε ολοκληρωτικά, απλά καλά θα είναι να σκεφτόμαστε προσεκτικά πότε θα τις φοράμε, γιατί σίγουρα δεν είναι κατάλληλες για μακρινούς περιπάτους και μεγάλες διαδρομές. Ο πάτος εξασφαλίζει απλώς ότι δεν πατάμε στο έδαφος, δεν προσφέρει όμως καθόλου ανατομικό πάτημα. Επομένως επιλέξτε τις μόνο για σύντομες βόλτες, όπως από την ξαπλώστρα ως τη θάλασσα!

2. Pool Slides: Όπως ακριβώς φανερώνει η ονομασία τους, καλό για τα πόδια μας θα είναι να φοράμε τις παντόφλες θαλάσσης μόνο για να φτάσουμε στην πισίνα ή τη θάλασσα. Και αν είμαστε ειλικρινείς θα παραδεχτούμε ότι με τις συνθετικές παντόφλες με ένα χοντρό λουρί ούτως ή άλλως γλιστράει πολύ το πόδι μας, ε αποτέλεσμα να σφίγγουμε τα δάχτυλα για να μη βγει το πόδι από τη παντόφλα και το στραμπουλίξουμε.

3. Ψηλοτάκουνα: Εντάξει , δεν το ακούμε και πρώτη φορά για να εκπλαγούμε.. με τα ψηλοτάκουνα είμαστε επιρρεπείς σε ατυχήματα, τη στιγμή μάλιστα που η κλήση που παίρνει το πόδι μας φορώντας τα δεν είναι ότι καλύτερο. Η συμβουλή των ποδολόγων για όσες δεν θέλουν να απαρνηθούν τελείως τα τακούνια είναι να παίζουν με το ύψος τους. Όταν φοράμε συνεχώς το ίδιο ύψος τακουνιού, ατροφούν κάποιοι μύες στο πίσω μέρος του ποδιού. Ξεκάθαρα πάντως, όσο χαμηλότερο το τακούνι, τόσο καλύτερα για το πόδι.

Αντί για σαγιονάρες και τα συναφή: η καλύτερη μόδα για τα πόδια μας

 Αντί να περνάμε τα καλοκαίρια μας ξυπόλυτες, υπάρχουν φυσικά μοντέλα που είναι απόλυτα ενδεδειγμένα για την υγεία των ποδιών μας. Σημαντικός παράγοντας εδώ είναι τα λουριά.

Το καλοκαίρι η δυνατότητα να αερίζεται το πόδι όσο φοράμε τα παπούτσια φυσικά και είναι βασική. Για να παραμένει όμως το παπούτσια ταυτόχρονα στη θέση του, να μην αναγκαζόμαστε να σφίγγουμε συνεχώς το πόδι και να έχει αυτό μία φυσιολογική στάση, το τέλειο πέδιλα θα πρέπει να έχει τρία λουριά. Ένα πάνω από τα δάχτυλα, ένα πάνω από το κουντεπιέ και ένα πίσω από τη φτέρνα, με άλλα λόγια μιλάμε για trekking πέδιλα.

Για καλή μας τύχη τα συγκεκριμένα πέδιλα είναι στη μόδα και πλέον υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές και στιλάτες παραλλαγές. Εξάλλου ακόμη και το πιο όμορφο πέδιλο δε θα μας γεμίσει χαρά αν έχουν καταστραφεί τα πόδια μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *