Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

3 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για τη μάσκαρα

3 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για τη μάσκαρα 1

Είναι πολύ αηδιαστική η σκέψη ότι η μάσκαρα είναι το τέλειο μέρος για ανάπτυξη μικροβίων. Για ποιους λόγους και πόσο συχνά θα πρέπει να αλλάζετε τη μάσκαρά σας θα το μάθετε εδώ.

Μία σχεδόν άδεια, ξεραμένη μάσκαρα και ακόμη βρίσκεται στο νεσεσέρ σας; Πολλές κυρίες ταυτίζονται με την περίπτωση αυτή και ζουν με την αυταπάτη ότι μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή το παλιό αυτό καλλυντικό προϊόν. Αποχωριστείτε όμως τα τελειωμένα προϊόντα για να προστατέψετε τα μάτια σας από ερεθισμούς  και φλεγμονές.

3 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για τη μάσκαρα 2
Οι βλεφαρίδες  ως  προστασία

Από τη φύση τα ματόκλαδα επιτελούν έργο προστασίας και κυρίως προορίζονται να αποτρέπουν την πιθανότητα να φτάσει βρωμιά μέσα στο μάτι. Πλέον υπάρχουν πολυάριθμα προϊόντα για τις λεπτές αυτές τριχούλες – από ορούς περιποίησης μέχρι προϊόντα για να τους χαρίσουν μήκος ή πυκνότητα. Ένα όμως κλασικό προϊόν δεν λείπει από κανένα νεσεσέρ: η μάσκαρα. Εμείς εξετάσαμε σε βάθος το διαχρονικά φαβορί.

1. Γιατί  νέα μάσκαρα;

Στα βλέφαρά μας όπως και σε ολόκληρο το πρόσωπο ζουν δικοί μας μικροοργανισμοί. Αυτοί προστατεύουν την επιδερμίδα μας, κατά την εφαρμογή της μάσκαρα όμως κολλάνε πάνω στο βουρτσάκι και εγκλωβίζονται μέσα στο μπουκαλάκι στο κλείσιμο. Σε μη συχνή χρήση μπορούν να πολλαπλασιαστούν σημαντικά τα βακτήρια και με την επόμενη εφαρμογή να προκαλέσουν μέχρι και φλεγμονές! Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα ή ένα επώδυνο κριθαράκι όταν ερεθιστούν  οι ιδρωτοποιοί ή σμηγματοροϊκοί πόροι που βρίσκονται στο άκρο του βλεφάρου. Άλλες συνέπειες: βλεφαρίδες που πέφτουν ή ερεθισμένα βλέφαρα.  Για να αποφύγετε όλες τις παραπάνω λοιμώξεις λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να αντικαθιστάτε συχνά τη μάσκαρα και να μη την κρατάτε για μήνες.    

3 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για τη μάσκαρα 3
2. Πότε αγοράζουμε  νέα μάσκαρα;

Δεν υπάρχει λόγος να απέχετε πλήρως από τη χρήση μάσκαρας. Αρκεί να προσέχετε να την αντικαθιστάτε συχνά. Το διάστημα που θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ποικίλει. Ο χρυσός κανόνας: πάρτε μία καινούρια το αργότερο κάθε 2 με 4 μήνες και πετάξτε αμέσως την παλιά ξεραμένη μάσκαρα στα σκουπίδια!

3.  Πότε αφαιρούμε τη μάσκαρα;

Η αφαίρεση του φον-ντε-τεν και της κρέμα ημέρας είναι εξίσου σημαντική με την προσεκτική αφαίρεση της μάσκαρα πριν τον ύπνο. Αν παραλείπετε συχνά τη διαδικασία αυτή  μπορεί τα ξεραμένα υπολείμματα της μάσκαρα που μπαίνουν μέσα στο μάτι να προκαλέσουν πληγές στον αμφιβληστροειδή. Σε πολύ τραβηγμένη περίπτωση μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε τύφλωση. Μη ξεχνάτε λοιπόν να αφαιρείτε με επιμέλεια όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.