Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

6 συνήθειες που επιδεινώνουν τις ενοχλήσεις της περιόδου

tracey-hocking-5N1gLVUmp10-unsplash

Η έμμηνος ρύση είναι από μόνη της αρκετά εκνευριστική, αλλά αν δεν προσέχουμε μπορεί να επιδεινώνουμε ακόμη περισσότερο τις ενοχλήσεις χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ας δούμε παρακάτω ποιες συνήθειες θα ήταν καλύτερα να αλλάξουμε κατά τη διάρκεια της περιόδου.

1. Η συνήθεια να ξαπλώνουμε

Με τους πόνους της περιόδου αυτό που επιθυμούμε περισσότερο είναι να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι μας, να μαζέψουμε τα πόδια και να ζαρώνουμε κάτω από τα σκεπάσματα. Δυστυχώς όμως αυτό επιδεινώνει περισσότερο τις συσπάσεις χαμηλά στην κοιλιά. Αντίθετα, λίγη ήπια κίνηση όπως μία χαλαρή βόλτα με τα πόδια προάγει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τους πόνους περιόδου.

2. Σοκολάτα

photo-1575377427642-087cf684f29d

Όσο και να μας λυπεί, τα οξέα που περιέχονται στα γαλακτοκομικά και επομένως και στη σοκολάτα προκαλούν περισσότερο πόνο στην κοιλιά και φουσκώματα. Άκυρη λοιπόν η παρηγοριά που μπορεί να μας δώσει φτιάχνοντας την ψυχική μας διάθεση…

3. Καφές

Η καφεΐνη έχει την ιδιότητα να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και δυσκολεύει έτσι την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται οι ενοχλήσεις κατά την περίοδο από την κατανάλωσή της.

4. Στρες

Φυσικά το πολύ άγχος σε καμία φάση της ζωής μας δεν είναι ωφέλιμο.  Ειδικά όμως στη διάρκεια της περιόδου μπορεί να αποτελέσει παράγοντα που προκαλεί πιο έντονα ημικρανίες και πόνους στο υπογάστριο.

5. Αλκοόλ

Αν και μπορεί να τρέφουμε τέτοιες ελπίδες, το αλκοόλ δε μας χαλαρώνει. Το αντίθετο μάλιστα, προκαλεί τάση για υπερκατανάλωση τροφής, διακυμάνσεις στη διάθεσή μας και συσπάσεις στην κοιλιά. Και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και χωρίς αλκοόλ έχουμε ήδη παραπάνω από αρκετά και από τα τρία…

6. Έλλειψη ύπνου

Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί προκαλεί στρες, το οποίο όπως είπαμε  οδηγεί σε περισσότερες ενοχλήσεις, επομένως επιβάλλεται να φροντίζουμε να κοιμόμαστε επαρκώς τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω μπορούμε να είμαστε αισιόδοξες ότι θα αντέξουμε πιο εύκολα έναν ακόμη μήνα με λιγότερες ενοχλήσεις….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.