Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Με τα εξής κόλπα δεν θα ακουμπάς πλέον τόσο συχνά το πρόσωπο με τα χέρια σου!

Με τα εξής κόλπα δεν θα ακουμπάς πλέον τόσο συχνά το πρόσωπο με τα χέρια σου! 1

Το να το κάνουμε αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων και επιβαρύνει την επιδερμίδα, και όμως ειδικά σε περιπτώσεις στρες ακουμπάμε συνεχώς το πρόσωπο με τα χέρια μας. Με κάποια μικρά κόλπα όμως μπορείς να ξεσυνηθίσεις αυτή την ενοχλητική συνήθεια. διάβασε παρακάτω!

Με τα εξής κόλπα δεν θα ακουμπάς πλέον τόσο συχνά το πρόσωπο με τα χέρια σου! 2

Μακριά τα χέρια από το πρόσωπο! Μας  το έχουν πει χιλιάδες φορές στην παιδική μας ηλικία και είναι καιρός να το εφαρμόσουμε. Γιατί οι ειδικοί συμφωνούν ότι η καλύτερη πρόληψη ενάντια σε κολλητικές ασθένειες, όπως ο κορονοϊός, είναι να μην έρχονται τα χέρια σε επαφή με το πρόσωπο για να μη φτάνουν μικρόβια και ιοί σε στόμα, μάτια και μύτη και νοσούμε. Ειδικά όμως σε στρεσογόνες καταστάσεις ξεχνάμε αυτόν τον κανόνα και χωρίς να το συνειδητοποιούμε ακουμπάμε τα χέρια στο πρόσωπο. Μάλιστα, έχει βρεθεί ότι κινούμε το χέρι μας πιο συχνά και γρήγορα προς το πρόσωπο απ’ ότι προς το κινητό και αυτό λέει πολλά!  Δείτε παρακάτω κάποιες τεχνικές για να κόψετε αυτή την κακή συνήθεια.

1. Απασχόλησε τα χέρια σου

Για να μη χρησιμοποιείς το πρόσωπό σου ως αντίδοτο στο άγχος, φρόντισε να έχεις πρόχειρα μία μπάλα  αντι-στρες με την οποία θα απασχολείς τα χέρια σου.

2. Teamwork

Δεν είσαι η μόνη που έχει το πρόβλημα. Συνεννοήσου με κάποιον να σου το επισημαίνει όταν κάνεις την κίνηση ασυναίσθητα για να αλληλοβοηθηθείτε.

3. Παρατήρησε τι το προκαλεί

Τρίβεις συνεχώς τα μάτια σου ή μασάς τα νύχια σου; ενυδάτωσε τα μάτια σου ή βάλε φάρμακο στα νύχια για να μη τα μασάς. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να εξαλείψεις κάθε κακιά συνήθεια αφού διαπιστώσεις τι μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *