Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Ξανοίγουμε το χρώμα στα μαλλιά μας – 5 φυσικές μέθοδοι να το πετύχουμε χωρίς να καταστραφούν

Είναι πολλές αυτές που θα ήθελαν πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι συνήθως απαιτεί χρονοβόρες και βλαβερές διαδικασίες σε κομμωτήριο. Έτσι νομίζετε! Υπάρχουν φυσικού τρόποι για να ξανοίξετε σταδιακά τα μαλλιά σας χωρίς να φθαρούν.

Οι 5 καλύτερες μέθοδοι για να ξανοίξετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο

1. Χυμός λεμονιού

Το όξινα συστατικά του λεμονιού αλλάζουν το pH της τρίχας και αφαιρούν χρωστικές ουσίες. εξάλλου και οι χημικοί τρόποι λειτουργούν με την ίδια φιλοσοφία, μόνο πολύ πιο έντονα.

Στύψτε ένα λεμόνι, αραιώστε τον χυμό με νερό σε ένα μπουκάλι βαποριζατέρ, ψεκάστε τα μαλλιά σας και αφήστε να δράσει. Το καλύτερο θα είναι να μη ξεπλένετε. Να έχετε κατά νου ότι το ηλιακό φως εντείνει τη διαδικασία. Προσοχή: Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ταλαιπωρημένα και πορώδη, μην εφαρμόσετε τη μέθοδο αυτή γιατί σ΄αυτή την περίπτωση ενδέχεται να χαλάσει ακόμη περισσότερο η τρίχα.

2. Ξύδι

Οι πλύσεις με ξύδι απομακρύνουν τα όποια κατάλοιπα στα μαλλιά. αν το αφήσετε να δράσει για περισσότερη ώρα, απομακρύνει επίσης χρωστικές ουσίες, τα μαλλιά γίνονται σιγά σιγά πιο ανοιχτόχρωμα. Για τέλεια αποτελέσματα αραιώστε το ξύδι σε ίση ποσότητα με νερό. Για τις ξανθές που θέλουν ζεστή απόχρωση ενδείκνυται το μηλόξυδο, ενώ οι καστανές για να αποφύγουν τις πορτοκαλί αποχρώσεις καλύτερα να χρησιμοποιήσουν λευκό ξύδι. Και εδώ ισχύει: Αν τα μαλλιά είναι υγιή, το ξύδι δεν θα τα βλάψει, αν όμως όχι σε καμία περίπτωση μη κάνετε πλύσεις με ξύδι.

3. Μέλι

Το κύριο συστατικό του μελιού που δρα στα μαλλιά είναι το ένζυμο γλυκο-οξειδάση. αναμειγνύοντας το μέλι με νερό πράγματι η γλυκο-οξειδάση δημιουργεί ίχνη από υπεροξείδιο του υδρογόνου. Σημαντικό πριν την εφαρμογή είναι να έχετε καλά βρεγμένα και χτενισμένα μαλλιά για να πετύχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το μείγμα θα πρέπει να παραμείνει στα μαλλιά για τουλάχιστον 4 ώρες, ενώ αν φορέσετε ένα σκουφάκι με τη ζέστη που θα δημιουργηθεί θα επιταχύνετε το ξάνοιγμα.

4. Μπέικιν

Το μπέικιν είναι γνωστό ως φυσικό λευκαντικό για τα δόντια. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να ξανοίξει και τα μαλλιά. Ανακατέψτε απλά μία κουταλιά μπέικιν με ελάχιστο νερό για να πετύχετε μία πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα με τα χέρια ή ένα πινέλο. Προσοχή: αποφύγετε να έρθει σε επαφή με το δέρμα γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

5. Χαμομήλι

Chamomile Roman Seeds Chamaemelum Nobile 86735.1446316520

Τα πέταλα του άνθους χαμομηλιού περιέχουν το στοιχείο απιγενίνη που δημιουργεί ένα χρυσαφί χρώμα στα μαλλιά. Βράστε ένα δυνατό τσάι χαμομηλιού και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, αφού στεγνώσετε με πετσέτα τα βρεγμένα μαλλιά σας, εφαρμόστε το τσάι και χτενίστε καλά. Στεγνώστε  τέλος με το πιστολάκι. εδώ έχουμε μία win-win περίσταση, αφού το χαμομήλι περιποιείται τα μαλλιά και τους χαρίζει λάμψη.

Συμπεράσματα: Για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας με φυσικές μεθόδους χρειάζεται πολύ υπομονή. Ακόμη, είναι εφικτές μόνο μικρές χρωματικές αλλαγές. Όποια θέλει από σκούρα να πάει σε πολύ ανοιχτόχρωμα μαλλιά, μάλλον θα κάνει καλά να πάει σε κομμωτήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.