Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Η θαυματουργή δύναμη των σταφυλιών

Η θαυματουργή δύναμη των σταφυλιών 1

Μια πρόποση για τα σταφύλια! Τα τραγανά φρούτα είναι νόστιμα και υγιεινά ενώ ταυτόχρονα είναι πραγματικοί ενισχυτές σε θέματα ομορφιάς και καλής φυσικής κατάστασης. Από τη φλούδα έως τα κουκούτσια είναι γεμάτα σημαντικές θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό μας.

Τα σταφύλια είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα και καλλιεργούνται από την αρχαιότητα αφού τα απολάμβαναν τόσο στην αρχαία Αίγυπτο όσο και στην Αρχαία Ελλάδα.

Φόρμουλα ομορφιάς και υγείας

Η θαυματουργή δύναμη των σταφυλιών 2

Στα φρούτα αυτά κρύβεται όλη η δύναμη του καλοκαιριού και μεγάλες ποσότητες πολύτιμων συστατικών  που βοηθούν το σώμα μας. Τα σταφύλια περιέχουν πολύτιμα στοιχεία όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φλαβονοειδή, ρεσβερατρόλη και ολιγομερείς προκυανιδίνες (OPC), που διατηρούν ελαστική την επιδερμίδα μας, και προλαμβάνουν την αρτηριοσκλήρυνση και τον καρκίνο. Ειδικά τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ρεσβερατρόλης και φλαβονοειδών, και τα δύο είναι ουσίες που προάγουν την καλή κυκλοφορία του αίματος και με τον τρόπο αυτό υποστηρίζουν την υγεία των αγγείων μας και την αποφυγή καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Πίσω από τις περίπλοκες ονομασίες κρύβονται δευτερογενή φυτικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που μεγάλο μέρος τους βρίσκεται στα κουκούτσια από τα οποία προέρχεται το πολύτιμο σταφυλοκουκουτσέλαιο. Οι OPC ενισχύουν τη δράση των βιταμινών και προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, τα επιθετικά μόρια που καταστρέφουν τα τοιχώματα των αγγείων μας αλλά ευθύνονται γενικά και για τη διαδικασία γήρανσης του σώματος. Εννοείται ότι η επιδερμίδα μας είναι η πρώτη που μαρτυρά με τις ρυτίδες τη γήρανση και αυτός είναι  ο λόγος που πολλές εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν συστατικά  του σταφυλιού όπως το σταφυλοκουκουτσέλαιο στις σειρές περιποίησης της ώριμης επιδερμίδας.

Τα σταφύλια μειώνουν τη χοληστερίνη και υποστηρίζουν την αντιγήρανση

Η θαυματουργή δύναμη των σταφυλιών 3

Επιπρόσθετα: Τα πλούσια σε φυτικές ίνες φλούδια και κουκούτσια των σταφυλιών βοηθούν στην πέψη και υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό. Στη σάρκα περιέχονται ουσίες όπως ασβέστιο, κάλιο, φώσφορος και μαγνήσιο – ένα κοκτέιλ ομορφιάς για μαλλιά, νύχια και επιδερμίδα. Ακόμη η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερίνη στο αίμα.

Σημαντικό πόλο παίζει το είδος των σταφυλιών: Μπλε και κόκκινες ποικιλίες περιέχουν σημαντικά περισσότερους αντιπάλους των ελεύθερων ριζών από τα λευκά σταφύλια. Προτιμότερες επίσης είναι οι ποικιλίες με κουκούτσι. Τα συστατικά εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από το είδος, το βαθμό ωρίμανσης και την περιοχή καλλιέργειας. Σε γενικές γραμμές πάντως τα σταφύλια στο σύνολό τους έχουν μεγάλη θρεπτική αλλά και αντιγηραντική αξία ενώ με τους εύπεπτους υδατάνθρακες όπως η δεξτρόζη προμηθεύουν άμεσα το σώμα με ενέργεια. 

Συμπέρασμα

Τα σταφύλια εκτός από νόστιμα περιέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία. Οι Β-βιταμίνες και τα άλλα δευτερογενή φυτικά στοιχεία είναι καλά για επιδερμίδα, νύχια και μαλλιά και επιπρόσθετα τα συστατικά τους προλαμβάνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.