Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Υπερβολή με τα αντισηπτικά;! Πως θα ενυδατώσετε ξανά τα χέρια σας

Υπερβολή με τα αντισηπτικά;! Πως θα ενυδατώσετε ξανά τα χέρια σας 1

Τα αντισηπτικά και το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητα για να απομακρύνουμε μικρόβια και ιούς από τα χέρια μας, όμως γρήγορα η επιδερμίδα μας χάνει την ισορροπία της με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ ξηρά χέρια. Διαβάστε πως θα ξανακάνετε τα χέρια σας απαλά σαν μετάξι.

Η τακτική απολύμανση των χεριών δεν συνιστάται μόνο την εποχή του κοροναϊού, αλλά και άλλες ασθένειες όπως η influenza, γαστρεντερίτιδες κτλ. μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο. Οπότε το τακτικό πλύσιμο των  χεριών και η χρήση αντισηπτικών υγρών είναι επιβεβλημένη.  Δυστυχώς όμως η συνεχής αυτή η διαδικασία καταπονεί την επιδερμίδα των χεριών μας. Μπορεί να σκοτώνονται τα μικρόβια με τα αντισηπτικά, ταυτόχρονα όμως η αλκοολούχος βάση τους αφαιρεί από την επιδερμίδα την απαραίτητη λιπαρότητα. Αποτέλεσμα να εμφανίζονται ξηρά σημεία με τάση να σχίζονται και φαγούρα. Δείτε παρακάτω έξι συμβουλές για να παραμένουν τα  χέρια σας λεία και απαλά.

Υπερβολή με τα αντισηπτικά;! Πως θα ενυδατώσετε ξανά τα χέρια σας 2

6 συμβουλές για μαλακά χέρια παρά τα αντισηπτικά

  1. Προτιμήστε να πλένετε τα χέρια σας με κρύο νερό παρά με χλιαρό ή ζεστό. Έτσι η φυσική προστατευτική στιβάδα της επιδερμίδας δεν καταπονείται τόσο πολύ.
  2. Εφαρμόστε κατά τη διάρκεια της μέρας λιπαρές κρέμες χεριών και αλοιφές με κερί μέλισσας. Θα εμπλουτίσουν τα ταλαιπωρημένα χέρια σας με αναγκαίους ενυδατικούς παράγοντες.
  3. Το διπλό δεν είναι πάντα πιο καλό. Επιλέξτε να πλύνετε ή να απολυμάνετε χέρια σας με αντισηπτικό Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα καταπονείτε διπλά.
  4. Όταν τα χέρια σας είναι αρκετά βρόμικά πλύντε τα με σαπούνι και νερό. Όταν ουσιαστικά είναι καθαρά, τότε αρκεστείτε στο αντισηπτικό.
  5. Οι μάσκες χεριών που εφαρμόζονται τη νύχτα είναι μία τέλεια επιλογή για να γίνουν τα σχισμένα χέρια σας ξανά μεταξένια.
  6. Για μία έξτρα δόση περιποίησης και φροντίδας πλύντε τα χέρια σας με baby oil που θα τους χαρίσει ένα προστατευτικό φιλμ που θα τα ενυδατώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Μη δείχνετε λοιπόν υπερβάλλοντα ζήλο με συνεχές πλύσιμο και ταυτόχρονα απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό. Σκεφτείτε ποιο από τα δύο είναι απαραίτητο την κάθε δεδομένη στιγμή, μειώστε τη θερμοκρασία του νερού και μη ξεχνάτε την εφαρμογή κρέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.