Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Παρά τα προβλήματα και τη στεναχώρια, υπάρχουν και κάποια θετικά σημεία στην κρίση του κορονοϊού

Παρά τα προβλήματα και τη στεναχώρια, υπάρχουν και κάποια θετικά σημεία στην κρίση του κορονοϊού 1

Όλοι μας θα επιθυμούσαμε να μην είχε εισβάλει στη ζωή μας ο κορονοϊός. Μιας όμως και δεν έχουμε επιλογή, ας σκεφτούμε λίγο και κάποια θετικά σημεία μέσα στη γενικότερη κατήφεια.

Δυστυχώς ο κορονοϊός θα κοστίσει χιλιάδες  ζωές ανά την υφήλιο, θα καταστρέψει ζωές και θα περιορίσει την ελευθερία όλων μας για πολύ καιρό αφού βρισκόμαστε εν μέσω μιας από τις χειρότερες κρίσεις της ανθρωπότητας. Αλλά σε κάθε δύσκολη περίσταση υπάρχουν και κάποια καλά τα οποία μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να στηριχτούμε σ’ αυτά.

8 φωτεινά σημεία της κρίσης

Παρά τα προβλήματα και τη στεναχώρια, υπάρχουν και κάποια θετικά σημεία στην κρίση του κορονοϊού 2

1. Ενδυναμώνει την αλληλεγγύη

Όλοι έχουμε κοινό σκοπό να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού για να χαθούν το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες ζωές. Έτσι, δικαίως θα λέγαμε ότι όσοι μένουν το δυνατόν περισσότερο κλεισμένοι μόνοι στο σπίτι συμπεριφέρονται με αλληλεγγύη και σεβασμό στο συνάνθρωπο. Γείτονες αλληλοβοηθούνται αναλαμβάνοντας τις αγορές ατόμων υψηλού κινδύνου για να τους προφυλάξουν. ΑΥΤΟ είναι ανθρωπιά, την οποία απ’ ότι φαίνεται δεν έχουμε χάσει!

2. Ενδυναμώνει τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη

Όλοι οι νοήμονες εργοδότες επιτρέπουν στο προσωπικό τους την εργασία από το σπίτι όπου αυτό είναι δυνατό, η μόνη σωστή απόφαση που προϋποθέτει όμως εμπιστοσύνη. εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς μας ότι παίρνουν σωστές αποφάσεις για την κοινή ασφάλεια.

3. Αναγνωρίζουμε αληθινούς ήρωες

Υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, οδηγοί φορτηγών, επαγγελματικές ομάδες που σε φυσιολογικές συνθήκες σπάνια τυγχάνουν της αναγνώρισης που τους αξίζει γίνονται ήρωες της κρίσης. Ας προσπαθήσουμε να μη το ξεχνάμε και στο μέλλον!

4. Μας προάγει τεχνικά

Συνεννοήσεις, συνελεύσεις κτλ γίνονται μόνο διαδικτυακά και όλο αυτό λειτουργεί εκπληκτικά καλά. Όπου παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα είναι ευκαιρία για μάθηση και εξεύρεση λύσεων.

5. Μαθαίνουμε να εκτιμούμε ξανά τη ζωή

Πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, προς το παρόν δεν επιτρέπονται, γεγονός που μας κάνει να αναγνωρίσουμε ξανά την αξία τους. Συνάντηση με φίλους, συναυλίες, ταξ΄δια, ένα ποτό….

6. Θυμόμαστε τι είναι πραγματικά σημαντικό

Αν και στιγμιαία ίσως όλοι να σκεφτόμαστε τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, όλοι βλέπουμε ξεκάθαρα τι είναι το σημαντικότερο στη ζωή μας, η υγεία. αν δεν υπάρχει υγεία, το σύστημα καταρρέει, και χάνουμε τα προνόμιά μας. Ας μάθουμε από αυτό να κάνουμε γενικά αυστηρή προτεραιότητα στη ζωή μας τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

7. Ευκαιρία για μια νέα αρχή

Γεγονός είναι ότι πολλοί συνάνθρωποί μας θα καταστραφούν οικονομικά και θα αναγκαστούν να ξεκινήσουν από την αρχή ξανά, αυτό όμως σημαίνει και μία νέα ευκαιρία. Ως κοινωνία βέβαια πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε στη νέα αρχή, ώστε ενδεχομένως να βγει κάτι καλό απ’ όλο αυτό. Παράδειγμα: μία αλυσίδα fast food με χαμηλής ποιότητας φαγητό μπορεί να αναγεννηθεί ως εστιατόριο βιολογικά καλλιεργημένων τροφίμων, ένα παράδειγμα ίσως ουτοπικό, που δείχνει όμως πως θεωρητικά μία αναγκαστική αλλαγή πλεύσης μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές στην κοινωνία μας.

8. Ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας

Απερίσπαστοι πλέον έχουμε χρόνο να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας, να σκεφτούμε όσα συνήθως αναβάλουμε συνεχώς. αυτό μπορεί να δυναμώσει την αυτοπεποίθησή μας και αρετές όπως υπομονή, δημιουργικότητα, μετριοφροσύνη και ταπεινότητα.

Συμπέρασμα: Φυσικά και δεν μπορεί μία κρίση που κοστίζει χιλιάδες ζωές να ωραιοποιηθεί. Πρέπει όμως να διαχειριστούμε την κατάσταση. Μας δίνεται μία ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να δημιουργήσουμε έναν πιο όμορφο κόσμο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία αυτή προς τιμήν των θυμάτων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.