Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€
Άμεσες αποστολές
Έξοδα αποστολής με αντικαταβολή 3,50€

Αγορές εν μέσω κρίσης του κορονοϊού Επιβάλλεται να απολυμαίνουμε συσκευασίες;

Αγορές εν μέσω κρίσης του κορονοϊού Επιβάλλεται να απολυμαίνουμε συσκευασίες; 1
Αγορές εν μέσω κρίσης του κορονοϊού Επιβάλλεται να απολυμαίνουμε συσκευασίες; 2

Πολλοί από μας επιστρέφουν αυτές τις μέρες με ανάμεικτα συναισθήματα από το σούπερ μάρκετ. Και αν πριν από μας άλλοι πελάτες είχαν στο χέρι τη συσκευασία και ήταν φορείς του ιού; Τότε οι συσκευασίες δεν είναι εν δυνάμει εστίες μόλυνσης;

Θεωρητικά η σκέψη αυτή έχει βάση, δεν χρειάζεται όμως να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Μπορεί όντως να ισχύει, αφού οι ιοί γενικά επιβιώνουν έως και 72 ώρες πάνω σε πλαστικό και χαρτόνι, όμως ας μη ξεχνάμε ότι ώρα με την ώρα αποδυναμώνονται και ο κίνδυνος μετάδοσής τους μειώνεται. Το να εισέλθει ικανοποιητικός για να νοσήσετε αριθμός ιών στο σώμα σας από τις συσκευασίες είναι μάλλον απίθανο, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα.

Οι ειδικοί γενικά συμβουλεύουν να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες όταν κάνουμε τις αγορές μας:

  • Η βασικότερη προστασία είναι το σχολαστικό πλύσιμο χεριών αμέσως μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι.
  • Μετά τακτοποιείτε τα ψώνια σας αφαιρώντας όσες συσκευασίες μπορείτε και πλένετε ξανά τα χέρια.
  • Αν το σούπερ μάρκετ παρέχει αντισηπτικό, καλά είναι να απολυμαίνετε τη λαβή από το καρότσι ή το καλάθι
  • Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μετάδοσης από τους άλλους πελάτες στα μαγαζιά παρά από τις συσκευασίες. Προσοχή λοιπόν να τηρούμε απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1,5 – 2 μέτρα τόσο στους διαδρόμους όσο και στο ταμείο
  • Ας αποφύγουμε τις ώρες αιχμής που υπάρχει συνωστισμός και ας πηγαίνουμε το δυνατόν πιο σπάνια για αγορές. Είναι προτιμότερο να κάνουμε πολλά ψώνια μία φορά την εβδομάδα παρά να πηγαίνουμε συχνά για λίγα πράγματα σε μάρκετ.
  • Τέλος πολύ σημαντικό, να είμαστε ευγενικοί με τους εργαζόμενους στα καταστήματα γιατί αυτοί διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.